Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / VIDEO / Explozie uriașă la o hidrocentrală din Italia: 10 persoane cu arsuri grave; mai multe sunt dispărute

Twitter / X
Explozie hidrocentrala Italia

Explozie gravă la o hidrocentrală din Italia, regiunea Bologna. După explozia de la hidrocentrala Suviana sunt date dispărute mai multe persoane, iar 10 persoane prezintă arsuri grave.

 

UPDATE: Patru morți, cinci răniți și trei persoane date dispărute. Acesta este ultimul bilanț al exploziei produse marți la o hidrocentrală din Italia, comunicat de Prefectura din Bologna, citează Mediafax.

Conform agenției ANSA, cei cinci răniți grav au fost transportați la spitalele din Parma, Cesena, Forlì și Pisa. Cel mai grav dintre răniți este internat la spitalul Bufalini din Cesena: bărbatul se află în secția de mari arși, cu prognostic rezervat. În același spital se află și un alt muncitor, care a suferit o arsură minoră la o mână în urma accidentului și se află sub observație.

Marco Masinara, primarul orașului Camugnano, a declarat că se lucra la o turbină în momentul accidentului.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și-a exprimat condoleanțele pentru muncitorii decedați și solidaritatea cu răniții, familiile și colegii de muncă ai victimelor, sperând că se va face lumină deplină asupra dinamicii accidentului.

„Urmăresc cu îngrijorare știrile teribile despre explozia care a avut loc la o centrală hidroelectrică”, a scris pe rețelele de socializare premierul Giorgia Meloni, care le-a mulțumit salvatorilor și tuturor celor care lucrează în aceste ore la căutarea celor dispăruți.

Explozie uriașă la o hidrocentrală din Italia

 

ȘTIREA INIȚȚIALĂ: Explozia ar fi avut loc la una dintre cele două centrale electrice care reglează rezervorul de la Suviana, în Apeninii bolognezi.

O explozie a avut loc în jurul orei 15.00 (ora 17.00 ora României) într-o centrală hidroelectrică de la rezervorul Suviana din Apenini, în apropiere de Bologna. În acest moment, potrivit primelor informații, sunt 10 persoane grav arse și câteva dispărute.

Trei elicoptere de la Bologna și Modena s-au ridicat în aer pentru a ajunge la locul evenimentului și a acorda primul ajutor, iar apoi pentru a transporta răniții la spital. Carabinierii și aproximativ șaptezeci de pompieri s-au deplasat la fața locului.

content-image

Explozia s-ar fi produs la una dintre cele două centrale electrice care reglează bazinul; din primele informații, s-ar fi produs la un generator conectat la o turbină, într-una dintre cele două centrale care reglează bazinul, la o adâncime de 30 de metri.

Zece persoane ar fi suferit arsuri, unele în stare gravă, cel puțin șase persoane sunt date dispărute, iar pompierii și carabinierii, care au sosit la fața locului, sunt în curs de căutare.

"Se pare că un incendiu a izbucnit la etajul minus nouă, uzina se află toată sub nivelul lacului, la o adâncime de aproximativ 30 de metri", a declarat Marco Masinara, primarul din Camugnano, citat de Il Resto del Cralino. Potrivit primelor informații, "se făceau lucrări la turbine, în interior se află personal. Mi-au spus că pompierii încearcă să intre, dar au dificultăți'. Edilul se îndreaptă spre sit, unde se află deja poliția municipală, alături de vehicule de urgență și ambulanțe.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.