Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie urmată de un incendiu într-o uzină chimică, în provincia spaniolă Tarragona: Un muncitor a murit iar alți opt au fost răniți

Rusia, explozie

O explozie urmată de un incendiu într-o uzină chimică, în provincia spaniolă Tarragona, în nord-estul Spaniei, s-a soldat cu un mort, opt răniţi, şi o persoană dată dispărută, au anunţat autorităţile regionale din Catalonia, potrivit news.ro.

Reprezentantul regional al Ministerului de Interne în Catalonia Miquel Buch a conformat ”o persoană moartă şi una dispărută în explozia de la Canonja”, o comună din provincia Tarragona, auanunţat serviciile sale pe Twitter.

O persoană a murit într-o clădire situată într-un oraş apropiat de parcul industrial, care s-a surpat din cauza undei de şoc a precizat Protecţia Civilă.

Explozia, care a avut loc marţi, cu puţin înainte de ora locală 19.00 (20.00, ora României), s-a soldat cu opt răniţi, inclusiv două persoane cu arsuri grave, potrivit serviciilor de urgenţă.

O persoană care lucra în instalaţie a fost dată dispărută, potrivit serviciilor reprezentantului Ministerului spaniol de Interne.

Uzina aparţine grupului Industrias Quimicas del Oxido de Etileno (IQOXE).

Accident MORTAL - Au intervenit o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și 10 pompieri

Cauzele exploziei nu erau cunoscute imediat.

Pompierii au anunţat că aproxomativ 30 de echipaje au intervenit la stingerea incendiului la un rezervor de oxid de etilenă şi răcirea rezervoarelor vecine.

Înregistrări video care surprind flăcări şi coloane de fum circulau pe reţele de socializare.

Iniţial, autorităţile au cerut populaţiei mai multor localităţi vecine să se închidă în case, însă măsura se aplică doar în zone din vecinătatea parcului industrial.

”Unităţi de mediu care s-au deplasat la faţa locului au semnalat că nicio substanţă toxică în suspensie în aer nu a fost detectată în împrejurimi”, a anunţat Protecţia Civilă.

Premierul spaniol Pedro Sanchez i-a oferit preşedintelui regional catalan Quim Torra ”toată susţinerea necesară”. El a precizat că este ”foarte atent la informaţii despre incendiu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.