Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii puternice într-un câmp de gaze controlat în Siria de Statul Islamic

siria

Explozii puternice au zguduit luni un câmp de gaze în centrul Siriei, a anunţat un ONG afirmând că ele au fost provocate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care controlează acest sit. Câmpul de gaze Shaer, unul dintre cele mai mari din provincia Homs (centru), este scena unor lupte grele între SI şi forţele proguvernamentale, aminteşte AFP. "Au fost trei explozii uriaşe luni provocate de SI" a declarat Rami Abdel Rahman, preşedintele Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), conform Agerpres.

 

Potrivit lui Abdel Rahman, SI a aruncat în aer mai multe staţii de pompare ale acestui câmp de gaze. El nu a fost în măsură să anunţe imediat un bilanţ al victimelor.

 

Potrivit unor informaţii postate pe Twitter, exploziile au zguduit chiar şi oraşul antic Palmira, situat la circa cincizeci de kilometri sud-est de Shaer.

 

Armata siriană, ajutată de aviaţia rusă, a recucerit la sfârşitul lunii martie Palmira de la SI care a ocupat oraşul zece luni.

 

Gruparea jihadistă a cucerit câmpul de gaze Shaer la începutul lunii mai, dar forţele guvernamentale şi miliţiile aliate încearcă de atunci să-l recupereze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.