Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exploziile de la Crevedia - Raed Arafat: 'Asta este cea mai deplasată exprimare, că am aruncat pompierii în foc, pompierii nu trebuiau să intervină.'

Raed Arafat Crevedia

Șeful DSU Raed Arafat respinge acuzația că a aruncat pompierii în foc, în contextul exploziilor de la Crevedia.

Șeful DSU a răspuns unor serii de întrebări în cadrul unei emisiuni TV, iar cea mai sensibilă a fost cea legată de faptul că a îndemnat pompierii să intervină într-un moment în care viața le putea fi pusă în pericol.

Întrebat fiind cum se poziționează în fața acuzelor că ar fi ”aruncat pompierii în foc”, Raed Arafat a răspuns:

”Asta este cea mai deplasată exprimare, că am aruncat pompierii în foc, pompierii nu trebuiau să intervină. Pompierii sunt pompieri, cuvântul pompieri se leagă de foc. Pompierul, da, trebuie să îl protejăm, trebuie să îi protejăm viața, pentru asta are echipamente de protecție, pentru asta are instruire, dar nu există risc zero. Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau și le spun la oameni: stați liniștiți, că se rezolvă singur, focul arde singur și se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! Dar a pus cineva întrebarea: dacă pompierii nu acționau și nu răceau cisternele cu anumite riscuri, oare ce fel de explozie putea să fie? A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectați, niciun civil? Datorită faptului că a fost o insistență mare, inclusiv din partea mea, fără lipsă de modestie, la a scoate toți civilii din zonă. Altfel, noi nu aveam numai pompierii care s-au rănit și cei doi polițiști și cei doi jandarmi, și avem poate încă vreo 10-15-20 și poate mai mult de civili. Deci toate aceste aspecte, comentându-le după la TV, la rece, de către oameni care au stat pe margine și au mâncat semințe, asta nu înseamnă că ei au dreptate”, a spus Raed Arafat în cadrul emisiunii Insider Politic difuzată de Prima TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.