Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV Ce DEZVĂLUIRI incredibile din dedesubturile politicii din România face un deputat

sah

Un deputat face dezvăluiri incredibile despre dedesubturile politicii din România! Fost la PP-DD, Mihai Deaconu face cronica găinăriilor, învărtelilor şi umilinţelor lui Dan Diaconescu&Co.

Deputatul Mihai Deaconu, bună parte de timp preşedinte al PP-DD Argeş, a decis să scoată la iveală toate mizeriile făcute de fostul său şef de partid, Dan Diaconescu şi al echipei care a preluat mai apoi conducerea. Potrivit lui Deaconu, actualmente deputat al Partidului Naţional Democrat format din parlamentari care au plecat din oastea lui DD, se ajunsese la situaţia ca parlamentarii să fie monedă de schimb pentru tot felul de trocuri politice,  vânduţi pe bani bunicei şi folosiţi în scopuri care nici măcar nu le erau comunicate.

,,A fost ceva de necrezut pentru multe formațiuni politice cu vechime care se chinuiau de ani buni să obțină pragul electoral”

,,În septembrie 2011 lua fiinţă o nouă formaţiune politică în România care completa tabloul partidelor politice cu unul care se dorea al „Poporului” şi care promitea un alt gen de politică. Cert este că foarte mulţi români şi-au pus atunci speranţa în acest partid şi au crezut în principiile şi programul politic promovat şi mediatizat seară de seară de DD la postul de televiziune OTV. Lupta pe care o dădea DD cu „ciocoii” a făcut ca acest partid să prezinte un interes deosebit, atât pentru cei fără experiență în politică cât şi pentru cei care erau refuzaţi de pe listele altor partide.

Astfel, pe liste cu oameni de bună credinţă, responsabili şi dispuşi la voluntariat, în doar şase luni de zile, micul partid a obţinut la alegerile locale un procent de 10%, cea ce i-a conferit un număr impresionant de consilieri locali, primari, viceprimari şi consilieri judeţeni.

Pe fondul promisiunilor făcute de DD şi a programului celor 100 de puncte, prezentate la postul său de televiziune ca fiind doleanţe ale românilor simpli, trendul PP-DD a crescut în următoarele şase luni la 15 %, reuşind cu ocazia alegerilor parlamentare să trimită in Parlamentul României 47 de deputaţi si 21 de senatori.

A fost ceva de necrezut pentru multe formațiuni politice cu vechime care se chinuiau de ani buni să obțină pragul electoral, dar și un bun prilej pentru o seamă de analiști politici care au făcut multe seri la rând rating pe televiziunile din România.

,,După prima lună de mandat au încasat aproape 80.000 de lei în contul partidului”

Momentul a însemnat un prilej de bucurie în primul rând pentru câștigători dar și pentru cei de la conducere, care după prima lună de mandat au încasat aproape 80.000 de lei în contul partidului. La întâlnirea de la Brașov, DD le promitea parlamentarilor proaspăt aleși că în 2016 vor fi primii și singurii care vor candida din partea partidului pentru a-și păstra mandatele.

Și a repetat această lozincă după fiecare plecare a parlamentarilor, asigurându-i pe cei care rămân că-și păstrează cuvântul dat. Dar faptul că primeau doar banii de la AEP lunar nu a compensat teama de a-și pierde puterea și a nu mai deține controlul total asupra parlamentarilor. Astfel, conduși de dorința de a deține puterea, o parte din conducere (SM și LN) și-au mutat Cartierul General din Preciziei la Parlamentul României. (SM la Camera Deputaților și LN la Senat) unde au început să aplice metode de monitorizare și intimidare a parlamentarilor.

,,Pe fondul unor nemulțumiri create prin învrăjbirea între parlamentari a început serialul excluderilor și al plecărilor la alte partide.”

Zi de zi, în biroului liderului de grup ( pe atunci RP) aveau loc întâlniri față în față între S.M. și unii parlamentari care dădeau raportul cu privire la tot ce se întâmpla și se discuta în interiorul grupului. Printr-o lipsă totală de transparență s-a negociat împărțirea parlamentarilor pe comisii dar și pe funcțiile în cadrul acestora, pe criterii neelucidate până acum în interiorul grupurilor.

Pe aceleași criterii s-au făcut și angajările consilierilor și personalului de la cele două grupuri parlamentare fără a fi vreodată prezentați membrilor grupurilor. Așa s-a făcut că chiar o parte din cei aflați la conducerea partidului au fost angajați și au încasat lunar sume frumoase fără însă a presta măcar o oră de activitate. Pe deasupra s-au folosit de logistica grupului parlamentar (mașini, săli de ședință etc.) în tot acest timp. Pe fondul unor nemulțumiri create prin învrăjbirea între parlamentari a început serialul excluderilor și al plecărilor la alte partide. Văzând că suma primită lunar în contul partidului nu era influențată de diminuarea grupului, SM și LN treceau foarte ușor peste acest aspect afirmând că se face curățenie și că rămân cei mai buni. Folosind în continuare aceleași metode au reușit să piardă grupul de la Senat unde decimarea a început cu TB și s-a încheiat cu HV, liderul grupului la vremea aceea. N-a fost foarte greu, pentru că erau doar 21 și grupul era total eterogen, format din greii care au candidat pe câte două colegii și care au făcut eforturi substanțiale pentru a fi nominalizați.

,,Pe măsură ce timpul trecea, gradul de ură și de invidie din partea celor de la conducere creștea”

La Camera Deputaților treaba a fost puțin mai dificilă. Pe lângă câțiva deputați cu experiență, care se aflau la al doilea mandat, majoritatea se aflau la început de carieră. Obligați de împrejurări să învețe din mers și să se adapteze la noile condiții, o mare parte din aceștia n-au acordat atenție metodelor de torpilare și epurare folosite de cei de la conducere văzându-și mai departe de activitățile la care luau parte. Mai mult, cei care au avut o dublă responsabilitate, atât în calitate de parlamentari dar și în calitate de lideri de Organizații Județene și-au văzut în mod voluntar de activitățile din Camera Deputaților și din teritoriu fără a lua în seamă ceea ce se întâmplă cu adevărat. Dar pe măsură ce timpul trecea, gradul de ură și de invidie din partea celor de la conducere creștea producând continuu tensiuni, acestea accentuându-se în urma alegerilor europarlamentare și prezidențiale, văzând că rezultatele nu au fost cele scontate. Astfel, fără a se face o analiză amănunțită și pertinentă a cauzelor care au dus la aceste rezultate și fără a-și asuma cineva responsabilitatea, cu grupul parlamentar ajuns la limita de supraviețuire, s-a încercat o așa zisă discuție obiectivă la două zile după primul tur al alegerilor prezidențiale.

,,DD a arătat că nu mai are nevoie de nimeni și că el este singurul care hotărăște în acest partid.”

DD i-a întrebat pe cei prezenți, parlamentari și cadre de conducere, în total 14, cine cred ei că va ieși președinte în turul II al alegerilor prezidențiale. Cinci parlamentari au spus că va câștiga alegerile Klaus Iohannis, iar ceilalți nouă au răspuns că vor fi câștigate de Victor Ponta. Atunci DD a spus: „Ce să fac mă, voi ați ieșit parlamentari, dar eu nu! Eu am negociat cu Victor Ponta și am obținut asta, asta, asta. Voi ieși la TV și voi spune că am vorbit cu voi, cu liderii de Organizații Județene și cu alegătorii și am hotărât să nu-l votăm pe Klaus Iohannis, ci să-l susținem pe Victor Ponta”

Acela a fost punctul culminant. DD a arătat că nu mai are nevoie de nimeni și că el este singurul care hotărăște în acest partid.

În tandem SM le-a spus parlamentarilor că nu contează dacă va mai fi sau nu grup parlamentar pentru că are o înțelegere cu Victor Ponta să rămână cu aceeași logistică și cu funcțiile celor care vor pleca.

La toate acestea a pus capac, LN cu declarația conform căreia nu se poate ține congres decât în 2016 și că prioritar este să se ocupe de listele de candidați din 2016, pe care trebuie să treacă oameni din PSD și PNL sau din alte partide, pentru că PP-DD nu are cadre de partid pregătite pentru aceasta.

,,Parlamentarii s-au simțit umiliți și nefolositori”

Parlamentarii s-au simțit umiliți și nefolositori și au cerut o întâlnire cu DD a doua zi la ora 11. DD a sunat la acea oră și a spus că vine la ora 12. Parlamentarii au așteptat până la ora 15:30, dar DD nu a venit. Apoi au transmis un comunicat de presă semnat de 14 deputați prin care se cerea organizarea congresului și se anunța dezicerea de conducerea PPDD. Au urmat din partea conducerii acțiuni de intimidare, întâlniri și convorbiri individuale cu parlamentarii pentru a fi determinați să renunțe la decizia luată. S-a încercat în prima zi de plen, din a doua săptămână, o tentativă de comunicare din partea SM și a lui ED cu parlamentarii, însă SM n-a lăsat niciun parlamentar să-și spună punctul de vedere.

Parlamentarii au recurs a doua zi la semnarea și transmiterea unui comunicat de presă prin care renunțau la colaborarea cu PSD în plan parlamentar.

Deznodământul acestei dispute s-a soldat mai întâi cu excluderea doamnei Deputat Liliana Mincă și cu propunerea de înlocuire a ei din funcția de secretar al Camerei Deputaților, urmată la câteva zile cu excluderea a altor 5 deputați: Tudor Ciuhodaru, Daniel Oajdea, Deaconu Mihai, Gabriela Anghel și Ștefan Dalcă. Nimeni nu și-a putut explica ce criterii au stat la baza selecției celor cinci deputati, in situația în care toți cei 11 care mai aveau în acel moment calitatea de membri de partid semnaseră comunicatul de presă. În aceeași zi, SM a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o adresă prin care a anunțat dizolvarea grupului PP-DD fără să țină cont de regulamentul Camerei și de căile de atac la care au dreptul cei excluși.

,,Un deziderat început în forță în urmă cu 3 ani, sfârșește ca într-o trilogie tragico-comică”

În urma isprăvilor celor de la conducere DD a declarat că a aruncat mizeria din PPDD așa cum face orice român de sărbători. Iată cum, un deziderat început în forță în urmă cu 3 ani, sfârșește ca într-o trilogie tragico-comică spre oprobiul întregii națiuni și în special al celor care au fost alături principiilor și idealurilor promovate seară de seară pe postul de televiziune OTV.

Astfel, PP-DD a ajuns după doi ani de mandat partid parlamentar fără parlamentari. Și cum obrăznicia nu ar avea margini, conducerea PP-DD a continuat să negocieze la nivel parlamentar în numele grupului pe care cu buna știință l-au hărțuit și ciopârțit, participând cu nonșalanță la întâlnirile cu președintele Klauss Johaniss ca și cum nimeni n-ar fi știut că practic n-au ce negocia întrucât cartelele de vot se aflau la parlamentarii renegați de domniile lor. La ultima întâlnire cu domnul președinte al României , DD, insoțit de SM, LN și de ultimii doi parlamentari( un senator și un deputat) pe care îi mai are partidul, a ”aruncat” pe masa consfătuirilor un șir de propuneri, unele dintre ele de-a dreptul halucinante, spre deliciul presei care le-a catalogat drept glumele intâlnirii.

,,De la început, miza pentru conducerea PP-DD a fost una pur personală”

În concluzie, de la început, miza pentru conducerea PP-DD a fost una pur personală. Pornind de pe poziția de perdanți în alegerile parlamentare, n-au putut sa treacă niciodată peste acest lucru, tratându-i pe cei 68 de parlamentari ca pe niște neaveniți care au câștigat mandatele în mod accidental numai pe trendul partidului, ei neavând niciun merit. În acest context au găsit de cuviință că este mai bine să se descotorosească de acestia cât mai repede astfel încât la alegerile din 2016 să nu mai fie obligați să le asigure locuri eligibile pe liste sau să-i mai nominalizeze cumva pe colegii câștigătoare. (În protocolul cu PSD-ul s-au trecut pe o listă în vederea alegerilor parlamentare din 2016 numai cei din conducere, in total 15.)

După preluarea mandatelor de către parlamentari o mare parte din aceștia au fost numiți președinti de organizații județene, punându-le pe umeri toată responsabilitatea organizatorică si financiară și promițânduli-se autonomie totală, mânâ liberă, bla,bla.

,,În cadrul organizațiilor județene se aflau o serie de candidați la alegerile parlamentare care nu priveau cu ochi buni parlamentarii norocoși.”

Lucrurile n-au fost însă așa, întrucât și în cadrul organizațiilor județene se aflau o serie de candidați la alegerile parlamentare care, ca și cei de la vârf, nu priveau cu ochi buni parlamentarii norocoși. Nemulțumiți că n-au prins și ei un loz câștigător au început să bage bețe în roate, să saboteze acțiunile echipelor formate ,să semene vrajbă in rândul aleșilor locali, sa facă reclamații și contestații la centru, cele mai multe dintre ele neadevărate și nefondate. Parlamentarii au încercat să facă ordine în organizații însă s-au izbit de o serie de îngrădiri statutare prevăzute în notele interne de la centru care veneau săptămânal și care puneau biroul județean în imposibilitatea de a lua anumite hotărâri și de a emite decizii, dând peste cap planurile de acțiune stabilite de acesta, întârziind ținerea adunărilor generale de alegeri atât la nivel local cât și la nivel județean. Mai mult , conducerea centrala se implica de nenumărate ori în problemele interne ale O.J., luând decizii nestatutare care îi puneau în situații penibile pe președinții de organizație, știrbindu-le autoritatea. Aceste neajunsuri au creat tensiuni in interiorul O.J. care au condus la un deficit de încredere din partea membrilor de partid, la o implicare mai slabă a acestora în problemele organizațiilor și în mod implicit la rezultate slabe la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2014.

,,Asta se întâmplă când transformi un proiect politic într-o afacere tip SRL!”

Conflictul propriu-zis dintre parlamentari și conducerea centrala a partidului a pornit de la cererea formulată de către deputații și senatorii care au rămas alături de DD până la alegerile prezidențiale și care s-au supus majorității și au făcut campanie pentru Victor Ponta în turul II, exclusiv pe cheltuiala lor, de a se organiza un Congres Extraordinar în cadrul caruia să se facă o analiză profundă a cauzelor care au dus la rezultatele neașteptat de slabe din turul I și de a se lua măsurile necesare( sancțiuni, asumarea răspunderii, alegerea unei noi conduceri, etc.)

Cum acest lucru nu a fost agreat de cei de la vârf, aceștia au preferat să înlăture parlamentarii de la conducerea O.J. și să desființeze grupul parlamentar din Camera Deputaților fără nicio remușcare. Este inexplicabil cum un partid parlamentar de 15% nu a putut gestiona problemele care l-au adus in situația de a nu mai face nici pragul electoral! Credeți că mai este cazul să întrebăm a cui este vina? Asta se întâmplă când transformi un proiect politic într-o afacere tip SRL!

,,Membrii de partid, veniți de la sute de kilometri, erau umiliți seară de seară”

Încrederea oarbă în cei de lânga el l-a condus pe DD la luarea multor decizii greșite, uitând de promisiunile făcute in primul rând celor peste 3000 de consilieri locali , primarilor, viceprimarilor și in al doilea rând tuturor alegătorilor care i-au dat votul, plini de speranța că va veni și pentru ei o viață mai bună și nu vor mai fi martori la jefuirea țării și la minciunile celor care au condus-o timp de 25 de ani.

DD a crezut orbește în SM care a tratat partidul ca pe propria-i afacere, confundând-o cu samsariatul auto pe care-l practicase candva cu mare succes. Și cum lui DD îi placeau oamenii care simțeau mirosul banilor câștigați din afaceri mai puțin ortodoxe, și-a zis ca SM este Omul care să ia cârma partidului.Copleșită de funcție și de importanța acordată, SM s-a lăsat la început coordonată și manevrată exact ca o marionetă de către DD si DV care era creierul partidului in materie financiară și in trasul de sfori pe la Guvern (trebuia sa le câștige increderea).

În scurt timp SM, insotita de LN , și-a impus autoritatea in fata președinților organizațiilor județene pe care-i chemau frecvent la sediul din Preciziei unde cei doi aveau doua cabinete in care se intra doar din anticameră. Organizații intregi din toate judetele țării erau chemate la sediul din București pentru a prezenta situațiile din teritoriu sau pentru a fi evaluate.Membrii de partid, veniți de la sute de kilometri, erau umiliți seară de seară și supuși unui exercițiu de răbdare, fiind obligați să facă anticameră ore întregi, până la orele 3,4 dimineața când le venea cheful celor doi să-i cheme pentru a vorbi câteva minute și pentru a primi cadourile. De cele mai multe ori discuțiile aveau loc într-o așa zisă sală de ședințe iar discuțiile in particular se desfășurau in cabinetul doamnei, cu ușa inchisă, degenerând în adevărate interviuri în care li se cerea oamenilor să vorbească despre alți membri de partid și să prezinte informații si detalii despre unele acțiuni ale acestora.

Făceau kilometri întregi pe coridorul sediului central până când le venea rândul să fie primiți la onor conducerea PP-DD și simțeau cum sunt disprețuiți chiar și de angajații care se perindau prin fața lor dintr-un birou în altul, și erau vai doamne o mulțime și din toate neamurile ,că oricine își punea intrebarea:”De unde-or mai fi și ăștia și ce fac ei aici?”.

Preluare: www.bitpress.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.