Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intră și Crin Antonescu în malaxorul Parchetului General?

crin-antonescu-rade-razand_46290700

Conducerea Senatului a decis luni să comunice Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la solicitarea acestuia, copii ale unor documente referitoare la validarea şi încetarea mandatului de senator în cazul lui Daniel Akos Mora şi legat de cuantumul lunar al sumelor nete încasate de Ovidiu Marciu, de la data validării mandatului de parlamentar şi până în prezent.

În cazul lui Ovidiu Marciu, Parchetul instrumentează un dosar penal cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu și uzurpare a unor calități oficiale. Procurorii anchetează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menținut în funcție cu toate că, în anul 2015 magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituții ale statului. În acest dosar, Călin Popescu Tăriceanu are calitatea de suspect și a fost audiat la Parchetul General, în calitate de fost lider al Senatului.

În ceea ce-l privește Akos Mora, acesta a fost senator PNL în perioada 19 decembrie 2012 - 18 noiembrie 2014. Găsit incompatibili de ANI și declarat incompatibil de ÎCCJ, senatorul a continuat să activeze în funcție câteva luni de zile deși ANI a cerut în repetate rânduri ca Senatul să îl revoce din funcție. Scandalul a ajuns și la CCR. Până la urmă, Akos Mora a demisionat. Scandalul a avut loc când Senatul a fost condus de Crin Antonescu și apoi de Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.