Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV Noi DEZVĂLUIRI despre Schweighofer Holzindustrie

Holzindustrie Schweighofer

Reprezentanții Schweighofer și-au exprimat poziția față de cei despre cei 30.000 metri cubi de lemn decoperiți fără acte de provenienţă: este vorba de câteva greșeli de introducere a datelor, în niciun caz de o fraudă sistematică, spun ei.

Citește și: Decizie istorică luată de Klaus Iohannis: Premieră de când e președintele României

Dezvăluiri uluitoare făcute de presa austriacă despre compania Schweighofer Holzindustrie! Potrivit unui articol al unei publicaţii economice, Ministerul Mediului din România a depus un nou raport la Parchet, în urma descoperirii a aproximativ 30.000 metri cubi de lemn fără acte de provenienţă la fabricile Holzindustrie Schweighofer din Rădăuţi şi Sebeş, în perioada ianuarie 2014 – aprilie 2015, informează B1 TV.

Citește și: Soția unui deputat ȘOCHEAZĂ: Da, sunt BISEXUALĂ

Potrivit publicaţiei economice Wirtschaftsblatt.at, la fabricile HS România, o subsidiară a Holzindustrie Schweighofer, au fost descoperite peste 30 de mii de metri cubi de lemn fără documente, adică echivalentul a aproape 1.300 de camioane. Ministerul Mediului a depus un raport la Parchet.

Citește și: Liviu Dragnea a revenit în forță: Ce ordine dă șeful interimar la PSD

Publicaţia austriacă mai dezvăluie că certificatul care atesta proveniența „sustenabilă” a lemnului procesat de HS in Romania a fost emis pe 27 mai 2014, în conflict de interese, datorită faptului ca vicepreședintele Fundației Schweighofer, Georg Erlacher, era totodată membru în consiliul director al Holzforschung Austria, institutul de cercetare al lemnului care a emis respectivul certificat. Cu alte cuvinte, cei de la Schweighofer şi-au acordat singuri dreptul de a exploata lemnul din ţara noastră.

Citește și: Liviu Dragnea i-a blocat pe pesediști: TĂCERE!

Contactaţi de publicaţia austriacă, reprezentanţii companiei Schweighofer au susţinut că „este vorba despre câteva mici greşeli la introducerea manuală a datelor în sistemul Sumal şi în niciun caz de o fraudă sistematică. Pe de altă parte, activistul pentru mediu Gabriel Păun, de la organizaţia Agent Green, a declarat pentru aceeaşi publicaţie că „prin sistemul Sumal, guvernul vede totul. Este ca un Big Brother al Pădurii, dar acest instrument nu este suficient folosit” în sensul că Poliţia nu cooperează întotdeauna cu cei care sesizează ilegalităţi.

Citește și: Ce poze noi au apărut cu Carmen Iohannis / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.