Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZIV! Proiectile scoase la suprafață de viituri în județul Vrancea

Antena 1
proiectil

Un proiectil exploziv de război de calibru 76 mm a fost găsit, miercuri, pe Bulevardul Independenţei din oraşul Panciu, au informat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii (ISU) Vrancea, informează Agerpres.

Potrivit acestora, proiectilul a fost găsit pe bordura de pe marginea drumului, iar zona a fost izolată până la înlăturarea stării de pericol, intervenţia durând circa 45 de minute. Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care proiectilul a ajuns în acel loc.

De asemenea, un alt proiectil de calibru similar a fost descoperit de către un cetăţean în propria grădină aflată pe strada Democraţiei din Panciu, muniţia fiind ridicată, şi în acest caz, de către pirotehnişti.

Tot în cursul zilei de miercuri au mai fost găsite un proiectil exploziv şi 85 cartuşe de infanterie în malul albiei Râului Şuşiţa, între localităţile Tişiţa şi Panciu.

Reprezentanţii ISU nu exclud posibilitatea ca muniţia să fi fost scoasă la suprafaţă în urma fenomenelor hidro-meteorologice din ultima perioadă, care au dus la creşterea nivelului şi debitului apei.

"Proiectilul exploziv de calibru 240 mm a fost identificat semiîngropat în albia râului Şuşiţa, între localităţile Tişiţa şi Panciu. O persoană care trecea prin zonă a observat elementul de muniţie neexplodată şi a apelat numărul unic de urgenţă 112. (...) Acestea au fost ridicate de specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Anghel Saligny' al Judeţului Vrancea. (...) În fiecare situaţie, specialiştii pirotehnişti au cercetat zona în vederea identificării unor eventuale alte elemente de muniţie, după care le-au transportat în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii ulterioare", au precizat reprezentanţii ISU Vrancea.

Aceştia le recomandă cetăţenilor ca în eventualitatea în care găsesc elemente de muniţie neexplodată să nu le atingă şi să anunţe autorităţile, în timp cât mai scurt, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.