DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

EXPLOZIV S-au găsit bani în arhiva SIPA / DOCUMENTE

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Comisia din 2008 a găsit în arhiva SIPA o casetă de valori în care se aflau diverse sume de bani, acestea fiind în valoare totală de aproape 128.000 de lei, se arată în procesul-verbal încheiat de comisie şi publicat, vineri, de Ministerul Justiţiei.

Potrivit documentului, în data de 10 aprilie 2008, comisia constituită în baza Ordinului Ministrului Justiţiei nr. 2418/C/2007, formată din judecătorul Marius Iosif, director general al ANP, lulia Scântei, consilier al ministrului Justiţiei şi secretar general adjunct, şi Horia Georgescu, consilier al ministrului Justiţiei, în prezenţa procurorului Şerban Alexandru, fost director general al ANP, a procedat la verificarea conţinutului unui fişet metalic aflat anterior în biroul directorului general al ANP, iar apoi pe culoarul Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii în mediul penitenciar.

Aici rapoartele desecretizate de Ministerul Justiției:

Raport privind activitatea Comisiei constituite prin OMJ nr. 1.348C din 31mai 2007, modificat prin OMJ nr. 1489C din 11.06.2007 - secret de serviciu

Proces-verbal încheiat în data de 10.04.2008 la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, având nivel de secretizare - secret

Raportul privind activitatea Comisiei constituite prin Ordinul ministrului justiţiei numărul 2.418/C* din 24 septembrie 2007, având un nivel de secretizare - strict secret

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Simona Halep este, DEJA, prima în lume: Iată clasamentul anunțat de WTA

Comisia a găsit o casetă de valori încuiată şi asigurată cu un cod de acces numeric, iar la deschiderea ei au fost găsite mai multe plicuri cu bani în valoare totală de 127.876 lei.

Totodată, a fost găsit un plic în care se afla un proces-verbal din 19 ianuarie 2007 prin care reprezentantul Ministerului Justiţiei, Ungur Florian, i-a predat procurorului Alexandru Şerban, director general al ANP, suma de 127.875,58 RON, reprezentând fond disponibil de cheltuieli operative ale fostei DGPA, fond existent de la data desfiinţării acestei structuri, se mai arată în documentul citat.

Citește și: Ce n-a văzut Parisul! Lindsey Davenport, despre Simona Halep: E ca un robot, execuţii aproape imposibile pentru mintea umană, nemaiîntâlnită în circuitul feminin şi chiar la mulţi băieţi

"După verificarea conţinutului casetei de valori, Comisia a procedat la următoarele: 1. Plicurile cu bani au fost închise, ştampilate cu ştampila Directorului general al ANP, asigurate cu bandă adezivă şi au fost introduse, împreună cu plicul prevăzut la punctul II din prezentul proces verbal, într-un singur plic A4, închis, ştampilat cu ştampila Directorului general al ANP şi asigurat cu bandă adezivă. Acest plic a fost depozitat în casetă de valori existentă în fişetul metalic, iar fişetul metalic a fost depus în spaţiul de depozitare a arhivei fostei DGPA-SIPA, în holul comun camerelor de depozitare. Caseta de valori a fost asigurată cu codul de acces 3824A, iar fişetul metalic a fost încuiat şi sigilat cu sigiliul nr. 49 al Ministerului Justiţiei", se mai precizează în procesul-verbal.

Citește și: Replica Simonei Halep după ce Karolina Pliskova a spus că ar paria tot ce are pe victoria în finala de la Roland Garros .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.