Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expo 2020 Dubai/ Dansuri tradiţionale poloneze şi recital de muzică clasică românească la Pavilionul României

debanat.ro
Expo Dubai 2020

Pavilionul României la Expo 2020 Dubai a găzduit, duminică, un eveniment cultural susţinut de membrii ansamblului folcloric profesionist "Koderki" din Polonia, urmat de un micro recital de muzică clasică oferit de studenţii din cadrul Facultăţii de Muzică, Universitatea Transilvania din Braşov, prezenţi în luna noiembrie în pavilion.

Ansamblul folcloric profesionist Koderki, cu participări de succes şi premiat la festivaluri de profil atât în Polonia, cât şi în străinătate, a prezentat publicului spectator din Pavilionul României dansuri tradiţionale poloneze.

Membrii ansamblului sunt prezenţi la Expo Dubai la invitaţia Poland at EXPO (pavilionul Poloniei la expoziţia mondială), informează Agerpres.

La rândul lor, studenţii Sabin Bănescu - pian şi Nora Kakasi - flaut au încântat publicul spectator cu piese din lucrările celebrilor compozitori români George Enescu, Paul Constantinescu şi Ciprian Porumbescu.

Evenimentul a avut loc la iniţiativa comisarului general al Pavilionului României, Ferdinand Nagy, şi face parte din seria schimburilor culturale dintre ţările participante la Expo 2020, program promovat de pavilionul României. Spectacolul fost transmis în direct pe pagina oficială a Pavilionului României la Expo 2020 Dubai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.