Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expo 2020 Dubai: Un sarcofag antic realizat pentru preotul Psamtik va fi expus în Pavilionul Egiptului

debanat.ro
Expo Dubai 2020

Un sarcofag antic realizat pentru preotul Psamtik a sosit în Dubai pentru a fi expus în Pavilionul Egiptului în cadrul Expo Dubai 2020, informează un comunicat de presă al organizatorilor.

Sarcofagul preotului Psamtik, "fiul lui Pediosir" este unul dintre sarcofagele de lemn colorate descoperite recent în zona Saqqara de către misiunea arheologică a Consiliului Suprem pentru Antichităţi.

Sarcofagul este ornamentat cu un colier de dimensiuni mari care se termină cu capete de şoim, cu zeiţa cerului, Nut, întinzându-şi aripile şi purtând cele două pene ale lui Maat (zeiţa adevărului şi a dreptăţii) .

Partea centrală a sarcofagului este decorată cu incantaţii religioase, iar de-a lungul laturilor sunt reprezentate două rânduri de zeităţi purtând sceptre în mâini. În partea de jos a sarcofagului, două reprezentări ale Anubis, zeul lumii de apoi, sunt figurate stând în faţa decedatului, potrivit Agerpres.ro.

Un grup de replici moderne ale unor obiecte din tezaurul regelui Tutankhamon au ajuns, de asemenea, în Dubai pentru a fi expuse în Pavilionul Egiptului. Printre acestea figurează o replică a măştii sale de aur, una a sarcofagului său, una a scaunului său ceremonial special, precum şi una a tronului de aur al regelui.

Sarcofagul în civilizaţia egipteană antică are o importantă semnificaţie din punct de vedere religios şi simbolic, fiind cel mai important obiect din cadrul ritualului de înmormântare şi locul în care corpul decedatului este pregătit pentru judecata din viaţa de apoi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.