Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile de ceasuri elveţiene, la cel mai ridicat nivel

Agerpres.ro
ceas ceasuri de lux

Exporturile de ceasuri elveţiene au crescut din nou în iulie, ajungând aproape de un nivel record şi înregistrând cea mai ridicată valoare din ultimii opt ani, pe fondul cererii crescute pentru modelele Rolex, Omega şi Vacheron Constantin, transmite Bloomberg.

Luna trecută, exporturile au urcat cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2021, la 2,2 miliarde de franci elveţieni (2,3 miliarde de dolari), a anunţat joi Federaţia industriei ceasurilor elveţiene.

Este cea mai ridicată valoare a exporturilor de ceasuri elveţiene de la performanţa record din octombrie 2014.

Cererea pentru ceasuri de lux este în creştere după ce mulţi consumatori cu bani au descoperit brandurile elveţiene (de la Rolex la Audemars Piguet şi Patek Philippe) în timp ce erau blocaţi în case în timpul pandemiei.

Exporturile către SUA au crescut cu 13,5% în iulie, comparativ cu perioada similară din 2021. Statele Unite rămân cea mai mare piaţă pentru exporturile de ceasuri elveţiene, după ce anul trecut au depăşit China.

Piaţa chineză se redresează după restricţiile recente, iar exporturile au urcat cu 18,4%, astfel încât China şi-a menţinut poziţia de a doua mare piaţă pentru exporturile de ceasuri elveţiene, conform Agerpres.

Tendinţa spre ceasuri scumpe persistă, ceasurile de peste 500 de franci elveţieni reprezentând mai mult de o treime din volume şi 95% din valoare.

Valoarea exporturilor de ceasuri cu preţuri cuprinse între 200 şi 500 de franci elveţieni a scăzut cu 29,2%, continuând tendinţa din 2020, în timp ce valoarea exporturilor de ceasuri cu preţuri de sub 200 de franci elveţieni a urcat cu 5,3%.

Cu excepţia Hong Kong-ului, Coreei de Sud şi Japoniei, exporturile de ceasuri elveţiene au crescut în iulie cu peste 10% pe principalele pieţe din Asia şi Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.