Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile de pepeni verzi ale Iranului depășesc 831.000 de tone, în valoare de 181,573 milioane de dolari, în primele 10 luni

cloudfront.net
Republica Islamica Iran

Iranul a exportat peste 831.000 de tone de pepeni verzi, în valoare de 181,573 milioane de dolari, în primele zece luni ale actualului an calendaristic iranian, conform datelor publicate de Administrația vamală a Republicii Islamice Iran (IRICA). Aceasta reprezintă o creștere de două procente în termeni anuali, relatează MANAFM citat de Rador.

Pepenii verzi au fost exportați în 35 de țări, cum ar fi țări europene - Austria, Armenia, Estonia, Germania, Regatul Unit, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, România, Suedia, Elveția, Grecia și Țările de Jos. Printre cumpărători s-au numărat și țări asiatice precum Afganistan, Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Turcia, Azerbaidjan, Siria, Irak, Oman, Rusia, Kârgâzstan, Kazahstan, Qatar, Kuweit și Georgia.

În Orientul Mijlociu, Irakul și Emiratele Arabe Unite au fost principalii importatori de pepeni verzi din Iran, pe parcursul celor zece luni.

Această creștere a exporturilor de pepeni verzi este un semnal pozitiv pentru industria agricolă a Iranului, care a fost afectată de sancțiunile economice din ultimii ani. Țara a încercat să crească exporturile non-petroliere pentru a-și stimula economia, iar creșterea exporturilor de pepeni verzi indică o tendință pozitivă în această direcție. Pepenii iranieni sunt cunoscuți pentru calitatea și gustul lor dulce, ceea ce a contribuit la creșterea cererii pe piețele internaționale. Creșterea exporturilor de pepeni verzi ar putea aduce mai multe venituri pentru țară și, de asemenea, ar contribui la crearea de oportunități de muncă pentru persoanele implicate în sectorul agricol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.