Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exporturile Germaniei au scăzut mai mult decât se estima

Vyapar
export

Exporturile Germaniei au scăzut mai mult decât se estima

Exporturile Germaniei au scăzut mai mult decât se estima în septembrie, arată datele publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis), pe fondul reducerii cererii pe plan global, transmit DPA şi Reuters, conform Agerpres.

Exporturile au scăzut cu 2,4% în septembrie, după un avans de 0,1% luna precedentă, în timp ce analiştii se aşteptau la un declin de 1,1%. Exporturile în statele membre UE au scăzut cu 2,1%, iar cele în ţările din afara UE cu 2,8%. De asemenea, s-au înregistrat scăderi ale exporturilor în China şi SUA.

Importurile au scăzut neaşteptat în septembrie, cu 1,7%, după un declin de 0,3% luna precedentă, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 0,5%. Ca rezultat, excedentul comercial al Germaniei s-a situat în septembrie la 16,5 miliarde de euro, de la 17,7 miliarde de euro luna precedentă, în timp ce analiştii se aşteptau la un surplus de 16,3 miliarde de euro.

"Comerţul nu mai este motorul rezilient de creştere al economiei germane, ci mai degrabă o frână. De la începutul lui 2022, exporturile au fost o frână asupra economiei, în patru din şase trimestre. Problemele din lanţurile de aprovizionare, o economie mondială mult mai fragmentată şi dificultăţile din China afectează sectorul german al exporturilor", a avertizat analistul Carsten Brzeski, de la ING.

În ritm anual, exporturile au scăzut cu 10,5% în septembrie, după un declin de 5,3% luna precedentă, în timp ce importurile au coborât cu 18,5%, după un declin de 17% luna precedentă.

Datele publicate de Institutul Ifo arată că încrederea în exporturile Germaniei s-a înrăutăţit în septembrie, din cauza scăderii exporturilor în toate regiunile cheie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.