Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziția `Carantina` se va deschide joi, de la ora 19:00, la Galeria Galateca

Galateca

"Carantina" - o expoziţie de pictură cu lucrări realizate în perioada pandemică de artistul Liviu Stoicoviciu - se va deschide joi, de la ora 19,00, la Galeria Galateca.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres, aflat la a doua expoziţie personală în spaţiul galeriei, după "Pentagon/ Pentagramă" din 2018, în care a fost explorată dimensiunea geometrică a secţiunii de aur, Liviu Stoicoviciu revine cu lucrări realizate în ultimii trei ani, reunite într-o expoziţie de pictură acrilic şi marker pe pânză.

Expoziţia prezintă în premieră publicului "o selecţie de 35 de lucrări realizate în perioada de izolare generată de criza globală, într-o perioadă de carantină socială, dar şi o auto-impusă carantină a artistului, ce tocmai trecuse printr-o firească criză identitară pentru cineva a cărei operă creată în decenii a devenit brusc extrem de publică în urma amplei expoziţii retrospective de la MNAC - Muzeul Naţional de Artă Contemporană, dublată de monografia apărută la Editura MNAC în 2021".

Un proiect susţinut de Institutul Cultural Român, coordonat de Anca Boeriu şi Andreea Sandu, expoziţia "Carantina", "unde culorile oscilează cu dexteritate între paleta diafană a pictorilor italieni din proto-Renaştere şi violenţa ironică a artei op şi pop", este curatoriată de criticul de artă Călin Dan, managerul Muzeului Naţional de Artă Contemporană.

Expoziţia va fi deschisă până pe 21 aprilie la Galateca, iar în Camera Neagră dedicată primei platforme naţionale de artă şi ştiinţă NEO ART CONNECT (www.neoartconnect.ro) publicul poate viziona o retrospectivă a lucrărilor artistului prezentate într-o proiecţie multimedia.

Între expoziţiile personale ale artistului Liviu Stoicoviciu se numără cele din: 2018 - "Pentagon/Pentagramă", Bucureşti; 2016 - "Oraşe imaginate", Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Bucureşti; 2013 - "Secţiunea de Aur. Pictură/Sculptură", Jecza Gallery, Timişoara; 2006 - Expoziţia retrospectivă Liviu Stoicoviciu, Muzeul de Artă Cluj-Napoca; 2005 - Galeria Simeza, Bucureşti; 1992 - Galeria Simeza, Bucureşti; 1980 - Galeria Căminul Artei - Bucureşti; 1973 - Expoziţia de pictură "Grupări geometrice", Galeria Simeza, Bucureşti; 1970 - Expoziţie de pictură Galeriile de Artă Amfora, Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.