Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare' se va deschide joi, la Muzeul Naţional de Istorie

www.natgeo.ro
muzeul national de istorie

Expoziţia "Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare", realizată de Arhivele Naţionale ale României, se va deschide, joi, în sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Potrivit unui comunicat al Arhivelor Naţionale transmis, marţi, AGERPRES, documentele expuse surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, care au fost metodele de stopare a răspândirii acestora şi urmele pe care le-au lăsat în societate.

Arhivele Naţionale ale României, depozitare ale memoriei trecutului, păstrează mărturii documentare încă din veacul al XII-lea.

"Astăzi, la împlinirea a 190 de ani de existenţă ca instituţie a statutului modern român, în contextul pandemic actual, ne întoarcem privirea spre trecut cu ajutorul documentelor de arhivă pentru a descoperi alte episoade epidemice în Ţările Române şi modul în care acestea au fost depăşite. De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României, de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul al XIX-lea, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial", precizează sursa citată, informează Agerpres.ro.

Expoziţia, realizată în parteneriat cu MNIR şi Asociaţia Dar Development, va fi deschisă publicului până pe 7 noiembrie, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.