Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia fotografică 'Noi, Poporul / We the People', care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre SUA şi România, vernisată la Sibiu

zf.ro
sibiu

Expoziţia fotografică itinerantă "Noi, Poporul / We the People", care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România, va fi vernisată joi la Sibiu.

Aceasta este organizată de Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României - Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi în colaborare cu Universitatea din Craiova.

Evenimentul de lansare va include vizionarea expoziţiei în Piaţa Huet, urmată de deschiderea oficială care va avea loc la Sala Expoziţională din Primăria Sibiu, începând cu ora 16,00, anunţă organizatorii.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 10 ianuarie, potrivit Agerpres.

"Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic" este un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român şi cel american.

''Această colecţie de interacţiuni între cele două naţiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite şi România este accesibil tuturor. Este o expoziţie care surprinde pe larg interacţiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziţie creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut şi din prezent, şi oferă posibilitatea de a experimenta prietenia şi colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod'', precizează organizatorii.

Expoziţia se axează pe tema "Noi, Poporul"/ "We the People", care este faimosul preambul al Constituţiei Statelor Unite, şi întruchiparea legăturilor umane care formează punţi de înţelegere şi cooperare între popoare. Diplomaţia şi prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături şi pe valorile comune pe care le înglobează, mai arată sursa citată.

Agenţia Naţională de Presă a contribuit cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie şi din Arhiva Fotografică a AGERPRES. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu 13 fotografii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.