Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziție dedicată faimosului Harry Potter se va deschide la Paris

harry potter

O expoziţie captivantă dedicată faimosului vrăjitor Harry Potter se va deschide vineri la Paris şi va putea fi vizitată până pe 1 octombrie, relatează AFP.

La Porte de Versailles, vizitatorii se înregistrează cu ajutorul unei brăţări, îşi selectează casa (Gryffindor - cea a lui Harry, Ron şi Hermione, preferata fanilor -, Slytherin, Ravenclaw sau Hufflepuff), bagheta magică, şi "Patronus" (animalul lor protector) şi devin elevi ai Hogwarts, şcoala vrăjitorilor.

Formula magică "Alohomora" deschide prima dintre cele 25 de săli ale expoziţiei (care se întinde pe o suprafaţă de 4000 de m2), care conduce publicul în sălile de clasă, în casa gigantului Hagrid, prin Ministerul Magiei sau în camera minusculă a lui Harry aflată sub scările casei unchiului şi a mătuşii sale.

"Este o combinaţie de recuzită şi costume originale din toate filmele Harry Potter, precum şi din Fantastic Beasts şi Cursed Child (derivate din saga originală), aflate într-un mediu foarte captivant", a declarat Tom Zeller, directorul Imagine Exhibitions, organizatorul expoziţiei.

În funcţie de loc, luminozitatea şi muzica variază: în clasa de botanică, un miros floral şi plante urlătoare; la Hagrid, şemineul trosnind şi mirosul focului de lemne.

Poţiuni magice, divinaţie şi vrăji... Vizitatorii îşi scanează brăţara pentru a participa la probe şi pentru a câştiga puncte pentru casa lor.

De asemenea, este posibil să te "teleportezi" cu ajutorul unei cizme şi să practici quidditch, sportul preferat al vrăjitorilor... fără totuşi să te urci pe o mătură zburătoare.

La Paris, următoarea etapă a unui turneu mondial, după Statele Unite şi Viena, "peste 175.000 de bilete" au fost vândute în ajunul deschiderii expoziţiei, inclusiv "20.000 în prima zi în care au fost puse în vânzare", a spus Tom Zeller. Preţul biletelor este de 19 euro pentru copiii sub 15 ani şi de 25 de euro pentru persoanele cu vârsta peste 15 ani.

"Am vrut să ajungem în Franţa pentru că ştim că sunt mulţi fani şi nu le este uşor să meargă în Statele Unite sau la Londra", unde există parcuri de distracţie dedicate vrăjitorului, a adăugat el. "Călătoriile sunt scumpe, aşa că am adus magia aici", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.