Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expresia 'Doamnelor şi domnilor' dispare din vocabularul Lufthansa pentru a nu-i leza pe pasagerii non-binari

traveldailymedia.com
Lufthansa

Lufthansa, cel mai mare grup de companii aeriene din Europa, a optat pentru o adresare neutră, care nu implică referirea la gen, în anunţurile adresate pasagerilor aflaţi la bordul avioanelor sale şi a decis să renunţe la tradiţionala formulă "Doamnelor şi domnilor", relatează AFP.

"Echipajele sunt obligate să aleagă un discurs care să se adreseze tuturor pasagerilor", a declarat pentru APF un purtător de cuvânt al grupului, confirmând astfel o informaţie publicată de ziarul Bild.

Formula clasică ar putea fi înlocuită cu ''Dragi pasageri" sau pur şi simplu cu "Bună ziua", a precizat aceeaşi sursă, justificând decizia prin "dezbaterile care au loc în prezent în societate şi printr-o recunoaştere, pe bună dreptate, a tuturor".

"Este un proces care va lua ceva timp", a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit căruia această decizie este valabilă pentru toate companiile grupului, din care mai fac parte Austrian Airlines, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines.

Noua directivă nu se aplică doar în adresările faţă de pasagerii, ci şi faţă de toate categoriile profesionale ale grupului.

Persoanele transgen care se declară 'non-binare' afirmă despre ele însele că nu sunt exclusiv masculine sau feminine. Multe persoane non-binare se identifică cu un gen diferit de sexul atribuit la naștere. Persoanele non-binare sunt bărbați sau femei, sau persoane fără sex bine definit (intersex), care mental se identifică cu două sau mai multe genuri (bigender sau trigender); nici un gen (agender, fără gen sau neutrois); o identitate de gen fluctuantă (genderfluid); un al treilea gen (categorie care include acele persoane care nu pun un nume genului lor).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.