Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema dreaptă, în vizorul justiției germane: Unul dintre liderii AfD, bănuit de fraudă fiscală

afd

Justiţia germană a dispus joi percheziţii la domiciliul unuia dintre liderii partidului de extremă-dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD), suspectat de fraudă fiscală, după ce acesta şi-a pierdut imunitatea parlamentară, transmit DPA şi AFP potrivit Agerpres.

Percheziţiile s-au desfăşurat la două locuinţe ale lui Alexander Gauland (78 de ani), situate în Frankfurt şi Potsdam, a indicat un purtător de cuvânt al Parchetului german.

Ele au fost posibile în urma deciziei luată joi de Bundestag (camera inferioară a parlamentului german) de a ridica imunitatea parlamentară a lui Alexander Gauland.

Gauland este unul dintre cei 89 de membri ai AfD din Bundestag şi conduce grupul parlamentar al acestui partid. De asemenea, el are funcţia de preşedinte onorific al AfD şi este principalul purtător de cuvânt al formaţiunii.

Anul trecut, procurorii din Frankfurt au lansat o anchetă asupra lui Gauland ca urmare a unor ''erori fiscale personale'' şi au cerut ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Alexander Gauland a asistat la dezvoltarea AfD de la un partid anti-euro fără nicio reprezentare politică la cea mai mare forţă din opoziţie la nivel naţional.

În ultimii ani, formaţiunea a virat şi mai mult spre dreapta, fiind un critic vehement al politicii Berlinului cu privire la refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.