Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ExxonMobil cere stare de urgență în SUA: Răspuns la scrisoarea lui Biden pe tema prețurilor la carburanți

The Advocate
exxon mobile

Corporația americană ExxonMobil consideră că guvernul american ar trebui să introducă starea de urgență în țară pentru a stabiliza prețurile la carburanți, se arată în comunicatul companiei, publicat miercuri ca răspuns la o scrisoare a președintelui american Joe Biden, în care acesta a cerut celor mai mari companii petroliere din țară să prezinte soluții pentru a reduce prețul carburanților.

„Pe termen scurt, guvernul american ar putea lua măsuri care sunt folosite de obicei în situații de urgență, cum ar fi abrogarea prevederilor Legii Jones (interzice cabotajul mărfurilor fabricate în SUA de către navele sub pavilion străin, n.r.) și renunțarea la unele specificații privind combustibilii pentru a crește oferta. Pe termen lung, administrația ar trebui să încurajeze investițiile în acest sector prin politici clare și coerente”, se arată în comunicat.

De asemenea, ExxonMobil a îndemnat autoritățile să ajute la dezvoltarea resurselor americane și a precizat că se bazează pe sprijinul administrației în menținerea și închirierea infrastructurii necesare, în special a conductelor.

În scrisoarea sa, Biden a îndemnat cele mai mari companii petroliere din țară să își mărească capacitatea și producția, precum și să prezinte soluții pentru a reduce prețul carburanților. Potrivit președintelui Statelor Unite, actualele "profituri ale companiilor petroliere, care sunt semnificativ mai mari decât norma, sunt inacceptabile". Biden și-a anunțat disponibilitatea de a "utiliza toate mijloacele rezonabile și adecvate ale guvernului federal pentru a crește capacitatea și producția rafinăriilor de petrol pe termen scurt".

La 31 martie, Biden a anunțat că Statele Unite vor elibera 1 milion de barili de petrol pe zi din rezerva națională strategică timp de șase luni, pentru a reduce prețul benzinei în țară. În același timp, Departamentul american al Energiei va folosi veniturile obținute din vânzarea petrolului din rezerva sa pentru a cumpăra energie și a o reface în anii următori.

Creșterea prețurilor de vânzare cu amănuntul a benzinei în Statele Unite a început la sfârșitul iernii, maximele sunt actualizate pentru a patra săptămână consecutiv. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii prețurilor petrolului la nivel mondial, în ciuda încercărilor Casei Albe de a contracara tendința. În timpul unui discurs ținut săptămâna trecută la Casa Albă, Biden a recunoscut că este puțin probabil ca administrația americană să poată reduce pe termen scurt costul benzinei și al alimentelor în țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.