Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EY îşi propune o amprentă de carbon negativă în 2021 și şi reducerea emisiilor totale cu 40%

descopera.ro
dioxid de carbon atmosfera

EY anunţă angajamentul global de a avea o amprentă de carbon negativă în 2021 prin stabilirea unor obiective de reducere semnificativă a emisiilor absolute şi de eliminare şi compensare a unei cantităţi de carbon mai mare decât cea pe care o emite, a anunţat luni firma de audit şi consultanţă.

"Ţinta EY în direcţia reducerii amprentei de carbon reflectă aşteptările colegilor noştri şi ale partenerilor de business privind schimbările climatice şi construirea unui viitor sustenabil. În demersul nostru, ne vom sprijini clienţii să facă acelaşi lucru, vom veni cu un set de soluţii globale care să accelereze acţiunile noastre şi să genereze un impact cât mai mare", a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România şi Moldova şi Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală şi de Sud-Est şi Regiunea Asiei Centrale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SURSE - Ilie Bolojan aruncă în aer negocierile dintre USR-PLUS și PNL

Potrivit sursei citate, această nouă ţintă porneşte de la atingerea în decembrie 2020 a unei amprente de carbon neutre de către organizaţia globală şi subliniază angajamentul pe termen lung al EY faţă de mediu şi de promovarea unei dezvoltări durabile. Structurat pe şapte componente cheie, noul angajament de sustenabilitate urmăreşte nu numai obiectivul EY de a deveni o organizaţie cu amprentă de carbon negativă, ci şi reducerea emisiilor totale cu 40%, în concordanţă cu Science Based Targets (Obiective bazate pe ştiinţă), şi de a atinge nivelul net zero în 2025.

Printre componentele cheie menţionate de reprezentanţii EY se numără: reducerea emisiilor rezultate din deplasările în interes de serviciu cu 35%, până în exerciţiul financiar 2025, faţă de nivelul de referinţă din exerciţiul financiar 2019. Pe listă se mai află reducerea consumului de electricitate total al birourilor şi achiziţionarea în proporţie de 100% de energie electrică din surse regenerabile pentru celelalte nevoi ale EY, devenind astfel membru al RE100, un grup de organizaţii influente care se angajează să utilizeze energie regenerabilă, până în exerciţiul financiar 2025.

O altă componentă cheie se referă la structurarea contractelor de furnizare a electricităţii prin intermediul contractelor virtuale de achiziţie directă de energie (PPA), astfel încât EY să introducă în reţelele naţionale mai multă energie electrică decât consumă. De asemenea, se menţionează asigurarea de instrumente echipelor EY care să le permită să calculeze şi apoi să ia măsuri pentru a reduce cantitatea de carbon emisă atunci când desfăşoară activităţi pentru clienţii EY, precum şi utilizarea de soluţii bazate pe natură şi de tehnologii de reducere a carbonului pentru a elimina din atmosferă sau pentru a compensa cantităţi de carbon mai mari decât emite EY anual.

Totodată, se menţionează investiţii în servicii şi soluţii care să ajute clienţii EY să îşi decarbonizeze, în mod profitabil, activităţile şi să ofere soluţii pentru alte provocări şi oportunităţi în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Reprezentanţii EY subliniază şi cerinţa ca 75% dintre furnizorii EY, în funcţie de cheltuieli, să îşi stabilească Science Based Targets (Obiective bazate pe ştiinţă), până cel târziu în exerciţiul financiar 2025.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 298.000 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 37,2 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.