Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Boxele circuitului de la Imola au fost închise preventiv din cauza riscului de inundaţie

Personalul echipelor de Formula 1, prezent pe circuitul de la Imola (Italia), gazda Marelui Premiu al regiunii Emilia Romagna de duminică, a fost rugat să părăsească standurile preventiv din cauza riscului de inundaţie al râului Santerno din apropiere, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au luat măsuri de precauţie din cauza creşterii nivelului apei râului în timp ce monitorizează situaţia.

Monoposturile nu vor putea ieşi pe circuit până vineri, când meteorologii anunţă diminuarea averselor, dar înainte personalul tehnic va avea accces la boxe şi în zona de cazare.

Imaginile video postate pe reţelele de socializare arată ape revărsate care au trecut peste circuit. Au rămas alocuri bălţi, dar boxele echipelor nu au fost inundate.

Gazzetta dello Sport a relatat că anumite drumuri de lângă circuit au fost închise şi parcările de maşini din zonă au fost inundate.

Agenţia de protecţie civilă din Italia a emis luni o alertă de avertizare meteo roşie pentru regiunea de nord.

Mai devreme, organizatorii Turului Italiei au renunţat la ascensiunea cea mai înaltă din Alpi şi au scurtat etapa a 13-a de vineri din cauza zăpezii şi a riscului de avalanşă.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii extinse şi două persoane şi-au pierdut viaţa la începutul lunii mai în regiunea Emilia Romagna.

Cursa de la Imola din 21 mai este a şasea din calendarul 2023 al Formulei 1. În clasamentul piloţilor, înainte de Marele Premiu al Emilia Romagna, Max Verstappen (Red Bull) este lider cu 119 puncte, urmat de Sergio Perez (Red Bull) - 105 puncte şi Fernando Alonso (Aston Martin) - 75 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.