Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Britanicul Nigel Mansell îşi scoate la licitaţie peste 300 de obiecte personale din cariera sa

formula 1

F1: Britanicul Nigel Mansell îşi scoate la licitaţie peste 300 de obiecte personale din cariera sa

Fostul pilot de Formula 1, britanicul Nigel Mansell, campion mondial în 1992, va scoate la licitaţie peste 300 de obiecte personale din cariera sa, scrie EFE, potrivit Agerpres.

Aici sunt incluse 32 de căşti de pilot, 78 de şepci, 50 de costume de curse şi peste 200 de trofee şi premii. De exemplu, casca purtată la ultima sa victorie ar putea ajunge, conform estimărilor, la 50.000 de lire sterline (56.000 de euro), iar un trofeu inscripţionat cu numărul "5" şi cu iniţialele NM ar putea ajunge până la 60.000 de lire sterline.

În plus, în colecţie sunt incluse sticle de şampanie nedeschise de la succesele obţinute de-a lungul carierei sportive.

Aceste obiecte au fost expuse până în 2019 în muzeul pe care Mansell îl avea în St Helier, capitala insulei Jersey, unde locuieşte, dar britanicul a decis să desfiinţeze muzeul pentru a putea intra în alte afaceri cu banii ce vor fi obţinuţi.

În cariera sa profesională, Mansell a obţinut 31 de victorii, 59 de clasări pe podium, 32 de plecări din pole position. Mansell a câştigat ultima cursă de Formula 1 disputată pe circuitul mexican Autodromo Hermanos Rodriguez în 1992, iar cu doi ani înainte a fost protagonistul unei depăşiri palpitante prin exterior a austriacului Gerhard Berger, în virajul rapid şi temut Peraltada. Acea curbă nu mai face parte însă circuitul restructurat, iar organizatorii au decis ca virajul 17 să poarte numele lui Mansell, care a mai câştigat aici o cursă în 1987, cu echipa Williams.

"Această colecţie este extrem de importantă pentru mine. Este ceea ce am obţinut în cele mai importante momente ale carierei mele şi reprezintă tot ceea ce am muncit din adolescenţă până la sfârşitul carierei sportive", a spus Mansell, care va licita aceste obiecte prin casa Sotheby's, în perioada 4-11 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.