Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Echipa Alpine, cu Zidane în rolul de ambasador, şi-a prezentat monopostul pentru sezonul 2023

www.metro.co.uk
Zinedine Zidane
Noul monopost, denumit A532, este vopsit în albastru, cu nuanţe de roz, având imprimat numele sponsorului său principal BWT. Maşina va fi aproape în totalitate roz cu ocazia primelor trei Mari Premii ale sezonului (Bahrain, Arabia Saudită şi Australia), o mărturie şi mai puternică a legăturii cu grupul austriac specializat în tratarea apei.

Alpine, care va miza şi în sezonul viitor pe piloţii francezi Esteban Ocon şi Pierre Gasly, şi-a propus să se claseze cel puţin pe locul al patrulea, ocupat şi în sezonul trecut, în clasamentul constructorilor, a asigurat directorul general al mărcii, Laurent Rossi.

În 2022, "decalajul faţă de echipa de locul al treilea (Mercedes) a fost destul de mare şi trebuie să-l reducem", a precizat Rossi.

Alpine, care a înregistrat până acum o singură clasare pe podium, în 2021, şi-a propus să lupte pentru victorii până în 2024. "Această ascensiune spre vârf este un maraton, nu un sprint", adăugat oficialul francez.

Brandul francez şi-a dezvăluit noul monopost în cadrul unei prezentări organizate pe pământ britanic pentru că, deşi marca Alpine este din Dieppe (Normandia), echipa are sediul la Enstone în Anglia, pentru şasiu, şi la Viry-Châtillon (Essonne), pentru partea de propulsie.

În faţa a câteva sute de oameni care au venit la prezentarea bolidului într-un club de noapte gigant din Londra, echipa a profitat de ocazie pentru a-şi prezenta noul ambasador şi sponsor al programelor sale pentru egalitatea de şanse, starul fotbalului francez Zinedine Zidane.

"Este important să le spunem copiilor că, indiferent de unde provin, ei pot deveni într-o zi campionii de mâine, indiferent de domeniul pe care îl vor alege şi că ar trebui să creadă mereu în visele lor", a declarat cu această ocazie Zidane, un mare fan al Formulei 1.

Alpine a fost ultima echipă de Formula 1 care şi-a prezentat monopostul pentru sezonul 2023. Noua ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 5 martie, cu Marele Premiu din Bahrain, şi va fi precedată de testele oficiale programate între 23 şi 25 februarie pe circuitul de la Sakhir, care va găzdui şi prima etapă a sezonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.