Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Red Bull şi-a prezentat noul monopost pentru 2022

facebook.com
Red Bull Formula 1

Red Bull şi-a prezentat, miercuri, la mai puţin de două luni de la câştigarea titlului mondial de către pilotul olandez Max Verstappen, noul monopost pentru sezonul 2022, denumit RB18, care preia aceleaşi coduri de culoare ca precedentul model, informează AFP, potrivit Agerpres.

În aşteptarea marilor săi rivali Mercedes, pe 18 februarie, şi Ferrari, pe 17, Red Bull a prezentat bolidul care va pilotat de Verstappen şi de coechipierul său, mexicanul Sergio Perez.

Red Bull va trebui, la fel ca celelalte nouă echipe, să intre sub incidenţa noilor reglementări ale Federaţiei internaţionale automobilistice pentru 2022. Formula 1 va introduce un nou regulament menit să permită maşinilor să se urmărească şi să se depăşească mai uşor, promiţând astfel mai mult spectacol.

"Este o nouă filosofie, fiecare pleacă cu o foaie albă", a spus team managerul Christian Horner, adăugând că "fiecare din componente este nou pe acest prototip care evoluează constant".

"Sunt multe necunoscute la această maşină şi sunt curios să văd cum se comportă pe pistă", a explicat Verstappen, care îşi va descoperi monopostul la testele de la Barcelona din 23-25 februarie.

Echipa a profitat de ocazie pentru a dezvălui şi numele noului sponsor, Oracle, grupul informatic specializat în logistică, care înlocuieşte Honda.

Honda a părăsit oficial Formula 1, dar Red Bull, ca şi echipa AlphaTauri, va continua să folosească tehnologia motoarelor japoneze în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.