Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fabio Cannavaro a plecat de la Guangzhou FC

fabio cannavaro

Fabio Cannavaro nu mai este antrenorul echipei de fotbal Guangzhou FC, a anunţat marţi clubul chinez, al cărui viitor este incert din cauza dificultăţilor economice cu care se confruntă proprietarul său, promotorul imobiliar Evergrande, transmite AFP.

"După negocieri amicale, Guangzhou Evergrande a decis să rezilieze contractul lui Fabio Cannavaro", a scris clubul pe reţeaua de socializare Weibo, potrivit agerpres.ro.

Fostul mare fundaş, campion mondial ca jucător cu Squadra Azzurra în 2006, a antrenat-o prima oară pe Guangzhou (fostă Evergrande) în perioada 2014-2015, pentru a reveni în 2017 pe banca echipei. El a pregătit din 2019 şi naţionala Chinei, însă a renunţat la post după două meciuri.

Poziţia lui Cannavaro la Guangzhou era ameninţată după ce echipa nu a reuşit să câştige campionatul în sezonul trecut.

Însuşi clubul este acum în pericol din cauza dificultăţilor lui Evergrande, gigant imobiliar care are datorii uriaşe.

Fragilitatea financiară a cluburilor chineze este expusă în mod regulat. În februarie, Jiangsu FC, care a câştigat anul trecut campionatul sub comanda antrenorului român Cosmin Olăroiu, şi-a încetat activitatea din cauza dificultăţilor proprietarului său, grupul Suning. De asemenea, o serie de cluburi mai mici au fost excluse din campionatele Chinei.

După ani de cheltuieli fastuoase pentru a atrage vedete ale fotbalului, cluburile chineze au fost obligate de autorităţi să fie mai stricte.

Din acest an, cluburile nu mai pot purta numele investitorilor şi companiilor în proprietatea cărora se află, fiind obligate să poarte nume neutre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.