Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fabulos: casa de licitații Christie's a vândut o operă de artă virtuală cu aproape 70 de milioane de dolari

Artmark
Monede de aur în expoziția Licitației de Aur și Argint

Una dintre creaţiile în întregime virtuală, semnată de artistul american Beeple, a bătut un nou record, joi, după două săptămâni de licitaţie online, organizată de casa Christie's, fiind adjudecată pentru 69,3 milioane de dolari, potrivit Le Figaro, informează News.ro

Este pentru prima dată când casa de licitaţii propune o piesă 100% virtuală, de "crypto-artă", aşa cum este uneori desemnată.

Vânzarea lucrării "Everydays: The First 5.000 Days" sa fost urmărită de 22 de milioane de persoane şi propulsează opera lui Beeple pe locul trei într-un top al celor mai bine vânduţi artişti în viaţă din lume, imediat după "Portrait of an artist" de David Hockney şi "Rabbit" de Jeff Koons.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Această vânzare ilustrează puterea unei noi tehnologii de autentificare, folosind "blockchain", folosită pentru criptomonede, prezentat ca un leac miraculos pentru copii, unul dintre obstacolele în calea dezvoltării artei digitale.

La 39 de ani, Beeple - Mike Winkelmann pe numele său adevărat - este cu picioarele pe pământ, chiar dacă mărturiseşte că asta îi dă "ameţeli". Cunoscut în Carolina de Sud pentru proiectele sale virtuale şi colaborări, el nu a vândut niciodată opere înainte de octombrie 2020.

La sfârşitul lui februarie, "Crossroads" a fost vândută pentru 6,6 milioane de dolari pe platforma Nifty Gateway, specializată în opere de artă virtuale. O animaţie, pe care a vândut-o la final de octombrie pentru un dolar simbolic, a fost recent achiziţionată la 150.000 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.