Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fabulos ce au putut găsi vameșii în hainele unui bărbat de 30 de ani: Sora lui l-a ajutat și e acuzată de conspirație

aeroport

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Oxnard, California, a fost acuzat joi de contrabandă după ce a introdus peste 1.700 de reptile în Statele Unite, ascunzând câteva zeci de animale în hainele sale la trecerea graniţei dintre SUA şi Mexic, au anunţat procurorii, relatează dpa.

Jose Manuel Perez a fost acuzat de trafic cu animale sălbatice, contrabandă cu mărfuri în SUA şi conspiraţie după ce ar fi transportat animalele pentru fi vândute pe piaţa neagră.

Sora lui, Stephany Perez, în vârstă de 25 de ani, a fost, de asemenea, acuzată de conspiraţie, scrie agerpres.ro.

Procurorii susţin că între ianuarie 2016 şi februarie 2022, Perez, sora lui şi alţii au folosit reţelele sociale pentru a cumpăra, vinde şi aranja livrarea de animale sălbatice în Statele Unite.

Perez a fost arestat pe 25 februarie la punctul de trecere dintre San Diego şi Tijuana, au afirmat autorităţile, după ce a încercat să treacă graniţa cu 60 de reptile - zeci de şopârle şi patru şerpi - în buzunarele jachetei şi ale pantalonilor, precum şi în zona inghinală şi pe cracul pantalonilor.

Potrivit actului de acuzare, el le-a spus poliţiştilor de frontieră că nu are nimic de declarat, apoi s-a răzgândit şi a afirmat că "animalele erau animalele sale de companie".

"Inculpaţii ar fi făcut publicitate pe reţelele sociale pentru vânzarea animalelor introduse ilegal din Mexic în Statele Unite, postând fotografii şi un videoclip care înfăţişează animalele luate din sălbăticie", a afirmat biroul procurorului din California.

Printre animalele traficate s-au aflat broaşte ţestoase, pui de crocodili şi şopârle mexicane despre care procurorii au afirmat că au fost importate din Mexic şi Hong Kong fără permisele necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.