Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Face și România pasul? Italia redeschide stadioanele pentru spectatori

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam public stadion

Ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, a anunţat că planurile pentru redeschiderea progresivă a stadioanelor în Italia sunt pregătite pentru a fi aprobate, la aproape şapte luni de la debutul pandemiei de coronavirus, informează AFP.

"Mâine (joi), un nou protocol pentru redeschiderea treptată a stadioanelor urmează să fie aprobat în unanimitate" de către autorităţile regionale, a declarat Spadafora în faţa parlamentarilor din ţara sa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Protocolul "va fi apoi prezentat vineri, comitetului ştiinţific şi tehnic, pentru a redeschide treptat şi în siguranţă toate competiţiile sportive, nu doar fotbalul", a adăugat demnitarul.

În Italia, începând de duminică, toate evenimentele sportive în aer liber pot avea loc în faţa a maximum 1.000 de spectatori, după şapte luni în care s-au desfăşurat cu porţile închise din cauza Covid-19.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

"Scopul meu şi al întregului guvern este de a aduce fanii înapoi pe stadioane, pentru toate sporturile, oferind reguli identice pentru toate disciplinele", a adăugat Spadafora.

Ministrul a indicat însă că redeschiderea totală a stadioanelor "va avea loc cu siguranţă mai târziu, în funcţie de datele care vor fi colectate, în special după redeschiderea şcolilor".

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’

La rândul său, ministrul adjunct al Sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a spus că, în opinia sa, "stadioanele ar putea fi deschide la o treime din capacitatea lor normală".

"Cu condiţia să fie păstrată o distanţă de siguranţă de doi metri, cu reguli precise, cu interzicerea îmbrăţişărilor şi utilizarea gelurilor şi a măştilor", a subliniat Sileri.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’

"Stadionul Olimpic din Roma şi-ar putea deschide porţile pentru 25.000 de fani", a adăgat ministrul adjunct al Sănătăţii, chestionat de postul de radio RAI 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.