Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook a retras o campanie publicitară electorală a lui Donald Trump

realitatea.net
facebook interzis

Facebook a retras o campanie publicitară electorală a preşedintelui american Donald Trump care aparent transmitea un mesaj oficial în favoarea recensământului din SUA, informează AFP, scrie Agerpres.

Vanita Gupta, preşedinta alianţei de organizaţii neguvernamentale pentru drepturile omului Leadership Conference on Civil and Human Rights, a anunţat joi pe Twitter că a primit din partea companiei Facebook un mesaj care informa că reclama lui Trump a fost retrasă de reţeaua socială.

Mesajele sponsorizate încurajau utilizatorii Facebook să participe la recensământul oficial din 2020, însă îi redirecţionau spre site-ul de campanie electorală al preşedintelui. Cei care făceau clic pe reclame ajungeau la un sondaj online privind opiniile despre Trump, precum şi informaţii privind vârsta, numele şi datele de contact. Ulterior, li se solicita şi o donaţie.

Un purtător de cuvânt al Facebook a precizat pentru AFP că există reglementări pentru eliminarea oricărei confuzii legate de recensământ, iar 'acesta este un exemplu'.

Facebook şi-a anunţat în decembrie intenţia de a împiedica orice amestec în recensământul din SUA, inclusiv din partea liderilor politici, cărora nu li se aplică de obicei măsurile adoptate de reţea pentru combaterea dezinformării. Kevin Martin şi Samidh Chakrabarti, responsabili ai Facebook, au explicat atunci că reţeaua trebuie să contribuie la asigurarea credibilităţii recensământului, de care depinde distribuţia fondurilor federale, reprezentarea electorală şi 'buna funcţionare a democraţiei'.

Gupta a apreciat oprirea tentativei lui Trump de a crea confuzie privind modul şi momentul participării la recensământ, dar consideră că este îngrijorător că reclamele nu au fost retrase imediat.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, democrata Nanci Pelosi, a criticat Facebook joi, când reclamele respective erau încă online, considerând că este vorba de un 'amestec inacceptabil' în recensământ din partea reţelei sociale.

AFP observă că mulţi democraţi acuză Facebook de favorizarea preşedintelui şi a republicanilor prin acceptarea de materiale publicitare cu caracter politic, uneori incorecte, în timp ce conţinutul distribuit este în general supus măsurilor împotriva dezinformării. Reţeaua Twitter a interzis toate reclamele politice, reaminteşte agenţia, apreciind că incidentul legat de Trump poate relansa dezbaterea din Statele Unite privind anunţurile cu caracter politic în mediile sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.