Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook cenzurează protestele din Brazilia: anunț făcut după violențele de la Congres și palatul prezidențial

M. C.
brazilia proteste

Compania care deţine Facebook, Meta, a anunţat luni că elimină de pe reţeaua de socializare postările care sprijină sau laudă asaltul din weekend asupra unor clădiri guvernamentale din Brazilia de către demonstranţi anti-democraţie, relatează Reuters, informează Agerpres.

Zeci de mii de susţinători ai fostului preşedinte brazilian de extremă-dreapta Jair Bolsonaro au distrus ferestrele Palatului Prezidenţial, au inundat părţi din Congres cu un sistem de irigare şi au vandalizat săli din Curtea Supremă într-un asalt de peste trei ore.

"Înaintea alegerilor, am desemnat Brazilia ca un loc temporar de mare risc şi am eliminat conţinuturile care face apel la oameni să pună mâna pe arme şi să ia cu asalt Congresul, Palatul Prezidenţial şi alte clădiri federale", a spus un purtător de cuvânt al Meta.

"Am stabilit de asemenea că este vorba de un eveniment care încalcă regulile, ceea ce înseamnă că vom elimina orice conţinut care sprijină sau laudă aceste acţiuni. Urmărim cu atenţie situaţia şi vom continua să eliminăm orice conţinut care încalcă politicile noastre", a declarat el.

Preşedintele de stânga Luiz Inacio Lula da Silva a preluat postul la 1 ianuarie, după ce l-a învins pe Bolsonaro la scrutinul în două tururi din octombrie, punând capăt celei mai de dreapta guvernări din Brazilia din ultimele decenii.

Bolsonaro a refuzat să recunoască înfrângerea, iar unii susţinători ai săi au afirmat că alegerile au fost furate, numeroase persoane folosind reţele sociale şi platforme de mesagerie precum Twitter, Telegram, TikTiok, YouTube şi Facebook pentru a organiza proteste.

Curtea Supremă din Brazilia a dispus ca reţelele sociale să îi blocheze pe utilizatorii care răspândesc propagandă antidemocraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.