Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook și Instagram AU BLOCAT conturile unuia dintre cei mai controversați politicieni din Anglia

cenzurat

Compania Facebook a anunţat marţi că a decis să suprime pagina de pe această reţea de socializare şi profilul de Instagram al lui Tommy Robinson, co-fondator al grupării britanice de extremă dreapta English Defence League (EDL), pentru faptul că el "a încălcat în mod repetat" regulile acestora, postând mesaje de ură, informează AFP.

"Pagina de Facebook a lui Tommy Robinson a încălcat în mod repetat aceste reguli, prin postări ce foloseau un limbaj dezumanizant şi prin apeluri la violenţă îndreptate împotriva musulmanilor", explică reţeaua socială, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

"Aceasta nu este o decizie pe care o luăm cu uşurinţă, însă indivizii şi organizaţiile care îi atacă pe alţii în baza a ceea ce sunt nu-şi au locul pe Facebook sau Instagram", a adăugat compania, acuzată adesea că a tratat cu lejeritate discursurile de ură.

Abordat în acest sens de agenţia de presă britanică PA, Tommy Robinson a afirmat că Facebook a reacţionat la documentarul său Panadrama, care "arată cum establishmentul cooperează cu mass-media pentru a mă face să cad şi a mă distruge". "Este un atac împotriva libertăţii de exprimare la nivel mondial", a spus el.

Citește și: Rareș Bogdan profețește dezastrul pentru PSD! ‘O să vedem cum își va rupe hainele’

Tommy Robinson este pseudonimul lui Stephen Yexley-Lennon, inspirat din numele unui celebru huligan britanic. El este co-fondatorul "English Defence Leage" (EDL), un grup marginal care afirmă că luptă pentru a contracara ameninţarea islamistă.

Condamnat în mai la 13 luni de închisoare pentru că a filmat şi difuzat pe internet imagini de la un proces juridic ce făcea obiectul unor restricţii pentru mediatizare, el a fost eliberat pe cauţiune în august, în aşteptarea unui proces în apel.

Citește și: EXCLUSIV Scrisoarea adresată lui Liviu Dragnea, în care Laura Codruța Kovesi e acuzată de spionaj! Acuze dure și la adresa lui Klaus Iohannis

Cazul său a atras atenţia "alt-right" din SUA sau "dreptei alternative" şi chiar a lui Donald Trump Jr., fiul preşedintelui american, sau a lui Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump, care şi-a exprimat sprijinul pentru Tommy Robinson.

În noiembrie, el a devenit consilierul special al liderului partidului eurofob Ukip, Gerard Batten.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.