Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook începe CURĂȚENIA: Zeci de mii de conturi au fost ȘTERSE

facebook mobil

Facebook a șters mii de conturi din Marea Britanie și a revizuit fluxul său de știri în încercarea de a combate fenomenul "fake news" pe fondul criticilor potrivit cărora gigantul internet ar juca un rol în răspândirea știrilor false, informează luni The Telegraph.

În ultimele luni, rețeaua socială se confruntă cu presiuni pentru găsirea unei soluții în vederea stopării fenomenului "fake news" după îngrijorările legate de impactul acestora în alegerile din Statele Unite și Europa și al temerilor potrivit cărora acestea ar putea afecta încrederea furnizorilor de publicitate în Facebook.

Citește și: STUDIU Insomnia duce la atac de cord și accident vascular cerebral

Luni, Facebook a anunțat o nouă strategie pentru contracararea știrilor false în Marea Britanie, cu numai o lună înainte ca britanicii să meargă la urne. Potrivit companiei, a fost introdusă o tehnologie care permite o mai bună identificare a conturilor care răspândesc mesaje tip spam sau știri false — printre metodele folosite numărându-se depistarea tiparelor celor care publică în mod repetat aceleași lucruri — și ca răspuns au fost șterse "zeci de mii" de conturi.

De asemenea, compania a anunțat retrogradarea articolelor considerate suspecte prezente pe site-ul său și în aplicații astfel încât utilizatorii să le poată vedea mai rar în fluxul de știri.

Citește și: SCANDAL în cazul celei mai GRASE femei din lume: A slăbit de la 500 de kg la 172 și va fi dusă în altă țară / VIDEO

Compania testează tehnologia care poate indica dacă persoanele citesc un articol însă nu îl distribuie prietenilor, acest lucru sugerând că acesta ar putea fi înșelător. De luni, schimbarea va fi aplicată în Marea Britanie și va fi însoțită de articole cuprinzând sfaturi pentru depistarea știrilor false.

Facebook a raportat săptămâna trecută o creștere a profitului cu 76% și a încasărilor obținute din publicitate, acest lucru sugerând faptul că scandalul "fake news" nu a afectat compania, precizează sursa citată. Însă, factorii politici au avansat ideea de a reglementa sau de a amenda compania dacă eșuează în rezolvarea acestei probleme. Germania a amenințat să amendeze site-urile social media cu până la 50 de milioane de euro pentru răspândirea de conținut fals și a lansat în acest sens o anchetă cu privire la acest fenomen.

Citește și: Kylie Minogue este aproape de a deveni PRINȚESA Marii Britanii: Cu cine se iubește vedeta

"Oamenii vor să vadă pe Facebook informații corecte, la fel și noi", a declarat directorul de politici pentru Marea Britanie al companiei, Simon Milner. "De aceea facem tot ce putem pentru abordarea acestei probleme a știrilor false", a mai spus el, potrivit Agerpres.

Compania a anunțat de asemenea parteneriate cu Full Fact și First Draft, organizații non-profit de verificare a faptelor pentru combaterea fenomenului "fake news" înaintea alegerilor naționale din 8 iunie.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a încercat inițial să minimizeze problema știrilor false susținând că acestea reprezintă doar o fracțiune din ceea ce apare pe site. Însă în lunile recente a introdus o serie de inițiative, inclusiv restricționarea reclamelor la site-uri "fake news", furnizarea de ponturi utilizatorilor privind depistarea știrilor false și amplasarea unor alerte în dreptul subiectelor controversate.

Îngrijorările privind știrile s-au iscat în preajma alegerilor prezidențiale din Statele Unite când s-a avansat ideea că grupurile de extremă dreapta au răspândit minciuni legate de candidata Hillary Clinton pentru a influența procesul votului. Acest lucru a contribuit la creșterea îngrijorărilor cu privire la alegerile prezidențiale din Franța și a celor din iunie, din Marea Britanie, dar și din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.