Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei: 'Factura la energie pentru jumătate din familiile românilor este de 37 de lei!' (video)

playtech.ro
factura energie curent

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat marți, în plenul Camerei Deputaților, că circa 47% dintre gospodăriile din țară au un consum mediu de 54,16 kWh pe lună, rezultând o factură medie de 37 de lei la energie electrică.

„Iată adevărul care trebuie să stopeze panica artificial creată: 80% dintre consumatorii români, adică un număr de 7.189.415 consumatori consumă până în 156 kwh energie electrică. Adică sunt complet acoperiți de plafonul impus prin OUG, acela de 300 kwh, din care primi 255 la preț de 80 de bani! Mai mult, 11% dintre consumatorii români consumă până în 292 kwh energie electrică și doar o mică parte dintre ei va trebui să plătească diferența la preț pentru doar 37 de kwh, dintre 255 și 292 kwh”, a declarat ministrul.

„Cifrele nu mint, spre deosebire de inițiatorii moțiunii: circa 47% dintre gospodării, mai precis 4.166.360 de gospodării, au un consum mediu de 54,16 kWh pe lună, rezultând o factură medie de 37 de lei la energie electrică (54,16x0,68lei). Astfel arată facturile pentru jumătate din familiile românilor: 37 de lei!”, a adăugat Virgil Popescu.

Pentru încă 34% dintre români, facturile medii vor fi de 124 de lei, pentru un consum de 155 de kWh, a menționat ministrul Energiei.

„Repet, circa 90% dintre români sunt acoperiți total de plafonul impus prin OUG! Circa 90% dintre români au fost acoperiți și iarna trecută de plafon. Și vorbim despre românii cu venituri mici sau medii, adică cei care au exact cea mai mare nevoie de protecție din partea statului. Iar această protecție nu se oprește pe 31 martie, ci continuă până în 31 august 2023!”, a mai declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.