Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facturile la energie electrică ar putea depăși 13.500 de lei pentru un apartament de două camere (SIMULARE)

Asociația ”Energia Inteligentă” realizează o serie de simulări pentru facturile la energie electrică, din această iarnă. Aceștia arată faptul că, în cazul în care oamenii vor trebui să utilizeze energia electrică pentru a se încălzi, facturile vor fi de nesuportat. Pentru un apartament de două camere am putea avea facturi lunare de aproximativ 960 de lei. Mai mult decât atât, în luna februarie va avea loc o mare regularizare, iar facturile ar putea să fie peste 13.000 de lei.

”Închiderea unor sisteme de termoficare din România, înseamnă refugierea oamenilor în a se încălzii cu energie electrică. Există orașe unde sistemele de termoficare sunt în prag de colaps și posibil să nu mai funcționeze în această iarnă.

Vom realiza o simulare ce s-ar întâmpla în situația în care în această iarnă locuitorii unor apartamente vor fi obligați să apeleze la radiatore și boilere electrice pentru a se încălzii sau a-și prepara apă caldă menajeră, urmare a opririi sistemului de încălzire centrală.

content-image

content-image

 

La aceste costuri se vor adăuga regularizările care se vor face la energia electrică în februarie 2023 care va determina necesitatea de a achita suplimentar următoarele sume, datorită faptului că se va depăși în anul 2022 consumul mediu lunar de 300 kWh fapt ce va determina recalcularea tuturor facturilor cu prețul mediu din piață sau prețul din contract (presupunem prețul de 2,5 lei/kWh):

a) Calculat pt 12 luni:

  • Apartament cu 2 camere  – 13.566 lei
  • Apartament cu 3 camere – 17.917 lei
  • Apartament cu 4 camere – 22.100 lei
    • b) Calculat doar pentru lunile noiembrie – decembrie 2022 de incalzire electrica si preparare apa calda
  • Apartament cu 2 camere  – 6.528 lei
  • Apartament cu 3 camere – 8.636 lei
  • Apartament cu 4 camere – 10.676 lei

OUG 119 condamnă locatarii blocurilor care nu au sau vor rămâne fără energie termică, sunt puși în situația de a avea costuri lunare de 4 ori mai mari decât în anul 2021, dar vor ajunge și la o regularizare în luna februarie 2023 care poate însuma 12 salarii minime nete pe economie, adică o persoană singură care locuiește într un apartament de 4 camere ar trebui să – și dea tot salariul din anul 2023 doar pentru regularizarea la energie din luna februarie 2023”, arată simularea celor de la Asociația ”Energie Inteligentă”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.