Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facultatea de Filosofie a Universității București – încă o zi de înscrieri pentru studii de licență și master

Universitatea din București
Facultatea de Filozofie

Facultatea de Filosofie, facultate fondatoare a Universității București, mai primește înscrieri pentru admiterea la studii de licență și master până mâine, 20 septembrie, ora 12. Oferta de anul acesta pentru tinerii absolvenți de liceu și facultate este diversă și cu multe opțiuni. Printre cele mai interesante programe oferite de universități din România este şi masterul „Filosofie şi gândire critică” (FGC), program care dezvoltă gândirea critică și te învață să o folosești atât în viața de zi cu zi, cât și în cariera aleasă.

Masterul „Filosofie şi gândire critică” este axat pe trei direcții esențiale pentru orice tânăr care se pregătește să urmeze o carieră sau să-și desăvârșească educația.

Mai întâi, proiectele propuse – și abilitățile dobândite de studenți – presupun o temeinică pregătire generală în gândire critică şi în logica informală (cursuri esențiale: Arta de a pune întrebări; Gândire critică în dezbaterile publice; Retorică şi argumentare).

A doua componentă importantă este identificarea pașilor de gândire critică așa cum apar în lucrări clasice de filosofie (Opere filosofice fundamentale, Metafizică; Cunoaștere şi adevăr) și cercetarea fundamentelor culturii (Filosofie şi literatură; Cultură, cunoaștere, valori).

A treia componentă centrală este de a identifica rolurile gândirii critice, atente la argumentație, în ramuri centrale ale vieții noastre sociale (Știință și pseudoștiințe; Minte, creier, conștiință; Filosofie, tehnologie și media; Știință și societate).

Pe durata studiilor masterale în cadrul programului „Filosofie şi gândire critică”, aceste componente sunt în echilibru şi sunt explorate în legăturile ce se nasc firesc între ele.  Mai multe detalii despre programul FGC pot fi aflate la: https://filosofie.unibuc.ro/masterat-in-filosofie-si-gandire-critica/ .

Cursurile sunt susținut de profesori cunoscuți, cum ar fi Mircea Flonta, Mircea Dumitru, Sorin Costreie, Dana Jalobeanu, Laurențiu Staicu și de alți specialiști din domeniul filosofiei românești.

Oferta Facultății de Filosofie include, pentru  sesiunea din luna septembrie, și  înscrierea la cursuri de licență (pentru locurile rămase disponibile) și pentru alte programe masterale, inclusiv în limba engleză, cum ar fi „Philosophy, Politics and Economics” și „Mind the Brain!”, masterat în cognitive science.

Mai multe detalii pot fi găsite la site-ul facultății, http://filosofie.unibuc.ro/ Detalii despre procesul de admitere pot fi aflate la: https://filosofie.unibuc.ro/admitere/ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.