Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Faleza Dunării ar putea fi denumită după Ivan Patzaichin

basilica.ro
Ziua Dunării dunarea oras atractie turistica

Primăria municipiului Tulcea a anunţat, luni, că faleza Dunării din oraş trebuie să poarte numele multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, care a murit duminică, la vârsta de 71 de ani, din cauza unei boli.

Într-o postare pe Facebook, autoritatea locală îşi explică intenţia prin datoria morală faţă de cel care a cultivat dragostea pentru sport şi natură.

"Ivan Patzaichin, cel mai bun ambasador al Deltei, a cultivat dragostea pentru sport şi natură, bunul simţ, modestia şi altruismul. Avem datoria să redăm Deltei aceste valori. Faleza este locul de plecare spre Delta lui Ivan, de aceea, în mod firesc, acest loc reprezentativ pentru oraşul nostru trebuie să îi poarte numele", se specifică în anunţul Primăriei municipiului Tulcea.

Intrată în patrimoniul autorităţii locale în urmă cu câţiva ani, faleza Dunării din oraşul Tulcea este administrată, în momentul de faţă, de Consiliul Judeţean, ea urmând să revină la Primăria municipiului după finalizarea lucrărilor de reparaţie începute anul trecut.

Lucrările de reabilitare ar urma să se încheie anul viitor, însă amenajarea urbanistică a zonei va presupune încă cel puţin şase luni.

În amintirea lui, RowmaniaFest, eveniment găzduit de Tulcea şi organizat de asociaţia pe care a înfiinţat-o, Asociaţia "Ivan Patzaichin-Mila 23", se va numi Festivalul Ivan Patzaichin, potrivit co-fondatorului organizaţiei, Teodor Frolu.

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe, Ivan Patzaichin, a murit duminică dimineaţa, la Spitalul Elias din Bucureşti, iar trupul său a fost depus luni de Regimentul de Gardă al Jandarmeriei Române la Sala de Trofee a Clubului Sportiv Dinamo.

Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura marţi, la ora 13,00, la sediul Clubului Sportiv Dinamo şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu din Capitală, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.