Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Falitii - ucisi si taiati in bucati'. I se cere demisia dupa declaratiile scandaloase

stalpul infamiei

Un vicepresedinte al CEC Bank, Mirela Iovu, a facut o serie de declaratii care au scandalizat opinia publica. Aceasta s-a aratat aproape nostalgica dupa vremurile in care datornicii erau ucisi si taiati in bucati sau legati la stalpul infamiei. Acum ministrului Finantelor Eugen Teodorovici i se cere sa o demita 'urgent' pe vicepresedinta CEC.

"Domnule Ministru,

Vă solicit public ca, în calitate de conducător al Ministerului de Finanțe, acționarul majoritar al CEC Bank, să determinați instant demiterea vicepreședintelui Mirela Iovu după declarațiile delirante făcute la adresa românilor care au datorii la bănci. Altfel, îi veți gira afirmațiile de o rea-credință maladivă și de o batjocură de neînchipuit la adresa oamenilor cinstiți care, în nume personal sau cu firmele pe care le dețin, au contractat credite, fiind unul dintre motoarele economiei, ca să nu mai spun, principalul motor al sistemul bancar.

Statul român, pe care îl reprezentanți, domnule Ministru, nu își poate asuma, în 2015, să “regrete” că azi vorbim de debitori onești în loc să-i tăiem bucăți ca în Roma Antică sau să-i legăm de catarg în piața publică, precum în Evul Mediu, așa cum consideră doamna Iovu că ar trebui făcut.

Citeste si: SCANDALOS! Vicepreşedinte CEC regretă că românii faliţi nu sunt ucişi şi tăiaţi în bucăţi

Vă amintesc că, recent, guvernatorul Isărescu aprecia că, în România, creditarea a murit nu din cauza crizei economice, ci din cauza relației rupte între bancheri și cetățeni. Nu cred că păstrarea în funcție a doamnei Iovu va ajuta la restabilirea acestei încrederi.

În calitatea mea de deputat nu pot face mai mult decât să vă adresez luni o interpelare care să conțină toate rândurile de mai sus. Consider însă că, din respect pentru cetățenii acestei țări, fie că au sau nu credite la banca statului, demiterea doamnei Iovu nu mai poate aștepta ziua de luni", ii transmite ministrului intr-o scrisoare deschisa deputatul PNL Daniel Zamfir.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.