Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia comisarului Negoiţă sfidează chiar și deciziile judecătorești. Directorul Antidrog refuză să predea Piaţa Reşiţa, luată ilegal/ UPDATE - REPLICA

captura Youtube
tigari contrabanda

Piaţa Reşiţa, locul de vânzare a ţigărilor fără timbru din sectorul 4, este ”administrată ilegal de peste zece ani de firma familiei directorului „împuternicit” al Agenției Naționale Antidrog, în disprețul hotărârilor judecătorești irevocabile.”, susține surse din cadrul administrației zonei.

UPDATE: Într-un punct de vedere transmis prin avocați redacției, Constantin Negoiță neagă acuzațiile sunt total neadevărate și îi dăunează grav imaginii - VEZI AICI.

Piața Reșița, una dintre cele mai importante piețe din Capitală, aflată în sectorul 4, este ocupată ilegal de aproape zece ani de SC Romsine Prodcomimpex SRL, firma soţiei comisarului Constantin Negoiță, directorul Agenției Naționale Antidrog până de curând.

În 1999, Primăria sectorului 4 a trucat o licitaţie în favorarea unei firme agreate

Justiția a stabilit că asocierea în participaţiune dintre Administraţia Pieţelor sectorului 4 şi SC Romsine Prodcomimpex SRL, de pe timpul mandatului lui Marin Luţu (ulterior condamnat n.a.), în urma unei licitaţii cu câştigător prestabilit, s-a făcut fără respectarea prevederilor legii, stabilindu-se o chirie lunară pentru administrarea imobilului şi a terenurilor din jur mult sub evaluată. După condamnarea primarului ţărănist al sectorului 4, instanţa de judecată a dispus restabilirea situaţiei anterioare, respectiv întoarcerea acesteia la proprietarul de drept, Primăria sectorului 4.

Judecătorii au conchis că nu se pot asuma obligații contractuale „în baza unui contract desființat ca urmare a săvârșirii de infracțiuni.

În plus, familia Negoiță a concesionat de la Administrația Piețelor și terenul de sub clădiri, pentru care plătește o chirie (redevență) de doar 5.000 de lei pe lună.

Cum s-a făcut familia Negoiţă proprietar “în acte” pe clădirea Pieţei Reşiţa

În noua administraţie a sectorului 4, respectiv în anul 2004, două entităţi, Administraţia Pieţelor şi SC Romsine Prodcomimpex SRL, neluând în seamă soluţia instanţei de judecată, au mai semnat un acord de partaj, astfel încât o serie de bunuri au trecut în proprietatea firmei. Documentul a ajuns iar în instanţă şi a fost anulat de judecători, pe motiv că nu a existat o hotărâre de Consiliu Local privind înstrăinarea unui bun de patrimoniu și că șeful piețelor de atunci, Ştefan Florescu nu putea semna un astfel de contract în numele şi pentru Primăria sectorului 4.

În urma unui control, Curtea de Conturi a stabilit realizarea unui prejudiciu de aproape 8 milioane de lei, solicitând Primăriei să înceapă demersurile pentru recuperarea Pieţei.

Astăzi, pe rol se află mai multe procese, prin care Administraţia Băluţă încearcă să-şi recupereze Piaţa Reşiţa şi să o aducă la condiţia iniţială.

Banii câştigaţi de soţia lui Negoiţă, în declaraţia de avere a soţului, comisar

Constantin Negoiţă a pretins public că nu are nicio legătură cu firma administrată de soția sa. Asta cu toate că firma “Romsine” contribuie la bunăstarea familiei sale. În declarația de avere a comisarului șef Constantin Negoiță sunt menționate venituri provenite din salariile încasate de soția sa de la Romsine, adică venituri ale familiei Negoiță.

Între 1987-1990 Constantin Negoiţă s-a specializat, conform CV-ului său de pe site-ul ANA, cu “ştiinţele poliţieneşti,” atunci neexistând decât Miliţia, ca organ de ordine publică. N-ar fi sunat bine “ştiinţe miliţieneşti.”

El face parte din prima promoţie de poliţişti care au absolvit studiile Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' după revoluţia din decembrie, urcând rând, pe rând treptele şi gradele profesionale, de la cea de ofiţer judiciarist, la şef birou, şef de secţie, ajungând până la actuala funcţie, fiind cunoscut ca o autoritate în domeniul salvării tinerilor de la consumurile de droguri.

Prin Piaţa Reşiţa, tarabagii îl recunosc drept şef. Un recent reportaj cu camera ascunsă a România tv a arătat modul cum se vând ţigările netimbrate.

Primăria continuă demersurile legale pentru intrarea în legalitate a zonei în care proliferează acţiunile ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.