Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia femeii din Suceava căreia i s-a făcut rău pe plajă, diagnosticată cu COVID-19, susţine că nu a intrat în contact cu alte persoane

Pinterest
coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa a anunţat că familia femeii din Suceava căreia i s-a făcut rău pe plajă şi care a fost confirmată cu Covid-19 susţine că nu a intrat în contact cu alte persoane, nu are simptome şi a plecat acasă cu autoturismul propriu.

DSP a transmis, printr-un comunicat de presă, că miercuri o echipă de inspectori sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică Constanţa a făcut un control la pensiunea din Eforie Nord unde familia femeii fusese cazată, potrivit news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

“În urma acţiunii au fost constatate următoarele aspecte: într-un apartament cu două camere au fost cazate 5 persoane; familia a sosit în data de 16 august, s-a cazat la ora 15:00 şi avea rezervare până pe data de 21 august; din momentul cazării până în prezent, familia nu a apelat la serviciile pensiunii pentru servirea mesei. Conform declaraţiilor familiei, masa a fost servită în foişorul propriu al apartamentului, cu alimente achiziţionate din alte surse de alimentaţie publică”, se arată în comunicatul DSP.

Sursa citată menţionează că familia a declarat că nu a luat contact cu alte persoane, iar membrii familiei nu prezintă simptome, iar din acest motiv au decis să plece spre Suceava cu autoturismul propriu şi respectând toate normele.

Administratorul pensiunii le-a spus reprezentanţilor DSP că a luat contact cu această familie timp de cinci minute, în spaţiu deschis, purtând mască.

Citește și: Ministrul Educației a făcut noi precizări! În ce condiții vor începe școlile

Echipa de control a mai constatat că pensiunea este dotată cu produse de igienizare şi dispensere, dar la nivelul unităţii de cazare nu se verifică temperatura persoanelor cazate şi nici a singurei persoane angajate.

“Nu s-a putut face dovada instruirii persoanei responsabile cu operaţiunile de curăţenie a cursului de <>, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională conform HG nr. 857/2011, Art. 5, în valoare de 1000 lei. Pentru persoana angajată nu exista fişa de aptitudini semnată de medicul de medicina muncii, ci doar aviz de la medicul de familie, la angajare, în data de 19.06.2020”, a precizat sursa citată.

La recomandarea DSP Constanţa, după eliberarea apartamentului va fi făcută o dezinfecţie prin nebulizare, cu o firmă specializată, în toate încăperile tranzitate de familie, după care se vor dezinfecta toate suprafeţele.

Citește și: EXCLUSIV Ecaterina Andronescu pune la zid Guvernul Orban: ‘Măsurile vin foarte târziu!’

Marţi, pe plaja din Eforie Nord, o femeie în vârstă de 28 de ani din Suceava a fost preluată de un echipaj SMURD. Ea a fost trasportată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa pentru testarea RT-PCR, ulterior aceasta fiind internată la Spitalul Municipal Medgidia, fiind suspect COVID-19. Miercuri, femeia a fost confirmată pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.