Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia regală olandeză a devenit iar subiect de scandal: Prințesa Amalia de Orania a încălcat regulile pandemice la serbarea majoratului

crainou.ro
familie-regala-olanda

Familia regală din Ţările de Jos a încălcat din nou măsurile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, provocând încă o dată un val de nemulţumire în regat, relatează joi dpa.

Săptămâna trecută, prinţesa Amalia, moştenitoare a tronului, a sărbătorit împlinirea vârstei de 18 ani cu o petrecere fastuoasă, în pofida regulilor care limitează la patru numărul de persoane permis la adunări.

Curtea regală a confirmat joi informaţiile apărute în presa locală.

În condiţiile creşterii numărului de infectări cu COVID-19, guvernul din Ţările de Jos a introdus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii şi a limitat numărul de persoane permis la adunări.

La petrecerea organizată cu ocazia majoratului prinţesei Amalia au participat circa 100 de invitaţi, potrivit unui articol apărut în De Telegraaf. Oaspeţii au sărbătorit în două corturi amplasate în grădinile palatului.

Cu toate acestea, palatul a afirmat că au existat doar "21 de invitaţii". Toţi oaspeţii au fost vaccinaţi anti-COVID-19 şi au fost rugaţi să facă teste suplimentare, conform presei.

Regele Willem-Alexander a recunoscut că a fost o eroare de judecată, a declarat premierul Mark Rutte.

"Regele m-a informat că, referitor la ceea ce s-a întâmplat, nu a fost bine ca petrecerea să fie organizată în acest fel", a afirmat el.

Familia regală a încălcat de mai multe ori regulile privind pandemia. Astfel, membrii săi au călătorit la casa lor de vacanţa din Grecia anul trecut, în pofida apelului urgent al guvernului la adresa publicului de a rămâne acasă.

Cuplul regal s-a întors rapid în ţară după un val de proteste, însă cele două prinţese, Amalia şi Alexia, au rămas în vacanţă. Nemulţumirile au crescut, obligând familia regală să-şi ceară scuze public într-o alocuţiune televizată. În respectiva perioadă, popularitatea familiei regale a scăzut la un nivel record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.