Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familiile australienilor care au devenit luptători ISIS vor fi salvate din Siria

stirileprotv.ro
ISIS

Autoritățile din Australia vor încerca să salveze din taberele de refugiați din Siria pe membrii familiile australienilor care au devenit luptători ISIS, potrivit CNN.

Autoritățile din Canberra se pregătesc să salveze zeci de femei și copii australieni ai luptătorilor ISIS din taberele de refugiați din Siria, în urma unei misiuni secrete a agenției de securitate a țării, a relatat, luni, presa australiană.

Guvernul nu a confirmat informațiile potrivit cărora 16 femei și 42 de copii ai unor luptători ISIS, morți sau încarcerați, care au fost ținuți în tabere timp de trei ani și jumătate, vor fi repatriați, conform Mediafax.

„Prioritatea supremă a guvernului australian este protecția australienilor și a intereselor naționale ale Australiei. Având în vedere natura sensibilă a chestiunilor implicate, nu ar fi adecvat să facem alte comentarii", a declarat Clare O'Neil, un purtător de cuvânt al ministrului de Interne.

O'Neil a refuzat să comenteze poziția unui lider al opoziției australiene prin care se solicita ca autoritățile să se asigure că persoanele repatriate nu reprezintă o amenințare la întoarcerea lor în Australia.

Ministrul Mediului, Tanya Plibersek, a declarat luni că există în jur de 40 de copii australieni care trăiesc într-o tabără din Siria. Ministrul a mai spus că unele dintre mamele acelor copii au fost păcălite și căsătorite cu luptători ISIS când erau foarte mici.

„Când se vor întoarce în Australia, cred că va fi foarte important ca acești copii, în special, să primească consiliere", a declarat Plibersek la postul de televiziune Channel 7.

În 2019, Australia a salvat, dintr-o tabără de refugiați sirieni, opt copii și nepoții ai unor luptători ISIS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.