Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fanteziile din programul AUR: Case de un leu și insule la Marea Neagră ca în Dubai

George Simion

Programul de guvernare AUR conține mai multe idei fanteziste pentru crearea de oportunități pentru firmele românești, ajutoare pentru tineri și garantarea unor locuințe cu un preț simbolic.

AUR vrea crearea unui fond suveran din care să se facă investiții ulterioare, industria să fie românească, iar drumurile să fie construite de companii românești.

„Înființăm un program național în cadrul căruia vor fi prelucrate (primar, secundar, terțiar) bogățiile naturale, cum ar fi mineralele, apele, petrolul, gazele, aurul și metalele rare din subsol, precum și pădurile, plantele și alte elemente care fac parte din bogăția națională”, scrie AUR, potrivit ziare.com.

Liviu Dragnea, sursă de inspirație pentru AUR

Deși citează o altă sursă de inspirație, AUR readuce în discuție o idee promovată de Liviu Dragnea în 2018. Acesta spunea că înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va ajuta la dezvoltarea infrastructurii mari şi la reindustrializarea României, va investi în agricultură, va genera foarte multe locuri de muncă şi va contribui la creşterea Produsului Intern Brut (PIB).

"Resursa financiară produsă de fiecare bogăție în parte va fi evidențiată public, zi de zi, ca parte a Fondului Suveran de Investiții, după modelul Norvegiei.

Fondul Suveran de Investiții va fi responsabil pentru administrarea resurselor naturale ale României, plasarea sumelor colectate în investiții cu risc scăzut în afara țării, acoperirea deficitului la fondul de pensii din câștigurile obținute și investiții în domenii cheie de interes național (energie, siderurgie, metalurgie șamd).

Fondul Suveran de Investiții va fi organizat sub forma unui fond de stat ce poate fi capitalizat din banii contribuabililor români, permițându-le acestora să devină acționari", scrie AUR.

Locuințe de un leu pentru oameni

În Programul de Guvernare mai este prevăzut ca instituțiile administrației locale să fie depolitizate iar pentru atragerea populației la sat s-a găsit soluția acordării de locuințe gratuit.

Dacă vă mutați la țară, AUR vă dă gratuit casele altor oameni. Asta prevede „Implementarea Programului „Case la 1 leu” pentru tineri din România și românii din diaspora care doresc să revină în țară”.

De asemenea, AUR ar vrea ca în România să fie ca în Dubai: „Susținem realizarea de insule și peninsule artificiale prin acceptarea de investiții private în zona Mării Negre (precum în Dubai)”, spune AUR la capitolul turism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.