Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără număr: Joe Biden se vaccinează pentru a patra oară

joe biden

Joe Biden va primi miercuri cea de-a doua doză booster a unui vaccin anti-COVID-19, imediat după ce va susţine un discurs despre politica administraţiei sale privind combaterea pandemiei de coronavirus, a anunţat biroul de presă de la Casa Albă din Washington, informează AFP.

Preşedintele Statelor Unite, în vârstă de 79 de ani, a primit prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech în decembrie 2020, pe cea de-a doua în ianuarie 2021, iar prima doză de supra-rapel (booster) i-a fost administrată la sfârşitul lunii septembrie 2021.

Astfel, preşedintele american va pune imediat în aplicare decizia adoptată marţi de Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite, scrie agerpres.ro.

FDA a autorizat utilizarea celei de-a doua doze booster a vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de alianţa Pfizer-BioNTech şi compania Moderna în rândul americanilor cu vârste de peste 50 de ani, la cel puţin patru luni după administrarea celei de-a treia doze.

Decizia a fost luată de FDA într-o perioadă în care numărul noilor infectări a rămas stabil în Statele Unite, după o scădere constantă în ultimele săptămâni, şi după ce autorităţile sanitare au prevenit în legătură cu apariţia primelor semnale ale unui nou val al pandemiei de COVID-19, stimulat de subvarianta Omicron BA.2, care este cu 30% mai contagioasă, fără a fi însă mai periculoasă.

Joe Biden va primi cea de-a doua doză booster după ce Casa Albă s-a confruntat cu mai multe infectări recente în rândul angajaţilor săi. Printre oficialii americani testaţi pozitiv cu COVID-19 în ultimele zile se află soţul vicepreşedintei Kamala Harris, Doug Emhoff, purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Jen Psaki, precum şi adjuncta ei, Karine Jean-Pierre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.