Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT: DIICOT îi pune condiţii draconice autointitulatului organizator al mitingului din 10 august. Este cercetat pe Legea terorismului

ovidiu grosu

Ovidiu Grosu, autointitulat organizator al mitingului din 10 august din Piaţa Victoriei, cel care instiga la violenţe, este cercetat de DIICOT pentru instigare la infracţiuni de terorism, pe Legea 535/2004. Plasat sub control judiciar, acesta trebuie să facă faţă unor condiţii draconice: să nu părăsească judeţul de reşedinţă, să nu folosească internetul, să nu acorde interviuri şi să nu participe la adunări publice.

Vezi şi: Atenţie la cafea: De ce este periculoasă în timpul verii

"Marţi, 7 august, procurorii DIICOT - Structura Centrală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în seara zilei de 06.08.2018, în cadrul unei emisiuni  difuzate de către un post de televiziune naţional, a fost prezentat un interviu al numitului OVIDIU GROSU pe parcursul căruia, acesta, care s-a autointitulat ”adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august”, i-a îndemnat pe viitorii participanți la manifestare să recurgă la acte de violență îndreptate împotriva integrității corporale a forțelor de ordine, inclusiv a vieții acestora.

Verificările întreprinse în cauză au relevat faptul că, înscriindu-se pe aceeași linie a demersurilor de instigare publică la săvârșirea de acte de violență împotriva reprezentanților autorităților chemate să asigure desfășurarea în condiții de siguranță a manifestației organizate a avea loc în data de 10.08.2018 în municipiul București, numitul  Ovidiu Grosu  a îndemnat publicul verbal şi scris să săvârșească în condițiile Legii nr.535/2004  infracțiuni contra vieții și integrității corporale a persoanelor, respectiv distrugere.

Prin ordonanţa din data de 08.08.2018 procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Grosu Ovidiu,  pentru săvârșirea infracțiunii de instigare publică, prev.de art. 332 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu referire la art.32 alin.1 lit.a) și c) din Legea nr.535/2004.

Vezi şi: Trucul simplu care te scapă de musculiţele de pe fructe

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Grosu Ovidiu, pentru un termen de 60 de zile, de la data de 08.08.2018 și până la data de 06.10.2018, pe durata controlului judiciar inculpatul  urmând să respecte, printre altele, urmatoarele obligații:

- să nu folosească sisteme informatice ce au conexiunea de date activă (să nu utilizeze internetul);

- să nu depășească limita teritorială a județului de reşedinţă decât cu încuviințarea prealabilă a D.I.I.C.O.T.

- să nu acorde interviuri;

- să nu participe la adunări publice;

- să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;

De asemenea, inculpatului i s-a  atras atenția cu privire la faptul că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Cauza este instrumentată  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”", precizează DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.