Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT: Klaus Iohannis anunţă limitarea dreptului la liberă circulaţie, deşi nu există bază legală (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că, după 15 mai, românii nu vor putea călători în afara localităţilor de reşedinţă decât pentru motive întemeiate şi în baza unor declaraţii pe propria răspundere. În acest moment nu există însă baza legală pentru limitarea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi. Pentru o astfel de limitare, care afectează libera circulaţie (art. 25 Constituţie), este nevoie de o lege adoptată de Parlament (art. 53 şi art. 115 Constituţie). Un astfel de proiect există în Parlament, însă cel mai devreme ar putea intra în vigoare săptămâna viitoare.

"Se vorbește foarte mult de așa-numita relaxare. Nu este cazul să ne relaxăm, dar anumite activități trebuie reluate. Se redeschide parțial comerțul, se pot redeschide magazinele care au acces din exterior, care au acces din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autoritatlor locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile.

La ce se renuntă: se renuntă la obligația de a sta acasă și se renuntă la obligația unei declarațîi când ne deplasăm în interiorul localității în care locuim. Totuși, în interesul nostru și al celor care pe dorim să ii protejăm, nu trebuie să exagerăm. Trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunta. În continuare, în prjma etapă, este interzisă deplasarea în afara localității. Sigur, cu excepții care vor fi enumerate. În interiorul zonei metropolitane nu va fi nevoie de declarație, dar dacă mergeți din București într-un oraș din provincie, pentru a rezolva o problemă care se încadrează între excepții, aveți nevoie de declarație scrisă", a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.