Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent: O ţară europeană interzice tăierea arborilor timp de 10 ani

defrisari

Albania va adopta o lege care interzice total timp de zece ani tăierea arborilor, precum şi comerţul şi exportul de lemn, pentru a proteja astfel pădurile a căror suprafaţă a scăzut dramatic în această ţară ca urmare a defrişărilor masive, a anunţat miercuri guvernul de la Tirana, citat de agenţia EFE. 

'Suntem obligaţi să luăm această decizie, aparent drastică, din cauza situaţiei nefavorabile cu care ne confruntăm de peste 40 de ani', a declarat ministrul albanez al mediului, Lefter Koka, subliniind că exploatarea resurselor forestiere ale ţări a fost excesivă în toată această perioadă. 

Iniţiativa executivului este cuprinsă într-o nouă lege a pădurilor, ce va fi supusă votului parlamentului în zilele următoare. 

În anul 1991 Albania avea circa 1,5 milioane de hectare de păduri. De atunci, sute de mii de hectare au fost defrişate masiv, dintre care 200.000 au fost distruse ireversibil. Principalele cauze ale acestei situaţii sunt proasta gestiune, tăierea ilegală a arborilor, construcţiile ilegale în zonele împădurite şi incendiile frecvente, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.