Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FĂRĂ PRECEDENT: OECD estimează că PIB global va scădea cu 4,5% în acest an, din cauza pandemiei

economictimes.com
economie

Epidemia de coronavirus va genera dezastru la nivel mondial. Economia globală a evoluat mai bine decât se așteptau economiștii, dar este încă pe cale să înregistreze o scădere „fără precedent”, a avertizat miercuri Organization for Economic Cooperation and Development (OECD), citată de CNBC.

În cea mai recentă estimare, OCDE apreciază că economia mondială se va contracta cu 4,5% în acest an - o revizuire în creștere a estimării făcută în iunie care a indicat o scădere a produsului intern brut (PIB) cu 6%, conform Mediafax.

OECD se așteaptă ca economia globală să crească cu 5% în 2021. Cu toate acestea, perspectivele „rămân excepțional de incerte” din cauza pandemiei.

Sectoarele afectate puternic, precum industria turismului și a călătoriilor, nu și-au revenit pe deplin din măsurile stricte impuse la începutul acestui an. Multe țări se confruntă cu o reapariție a numărului de infecții. Drept urmare, autoritățile ar putea introduce noi restricții în următoarele săptămâni pentru a limita noi valuri de infectări - ceea ce ar adăuga o presiune suplimentară asupra economiei globale.

Citește și: DESCINDERI DIICOT la traficanții de droguri din Timișoara: zeci de mii de euro, RIDICAȚI de la suspecți

 

Instituția cu sediul la Paris a constatat că există „diferențe considerabile” între diferite țări.

OECD se așteaptă ca China, Statele Unite și zona euro să funcționeze mai bine decât prognozase inițial în iunie. În schimb așteptările de creștere pentru India, Mexic și Africa de Sud s-au înrăutățit.

China este singura țară din estimările OECD care va înregistra o creștere a PIB, cu 1,8% în 2020. În schimb, economia SUA se va contracta cu 3,8%, iar zona euro cu 7,9%.

Esstimările sunt și mai sumbre pentru India, Argentina, Marea Britanie, Africa de Sud și Mexic, așe căror economii se vor prăbuși cu mai mult de 10%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.