Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Farago Petru, deputat UDMR: 'Sistemul de plafonare a preţului la lemnul de foc trebuie optimizat'

UDMR.ro
UDMR

Sistemul adoptat pentru plafonarea preţului lemnului de foc trebuie optimizat, dar nu este adevărat că 3 milioane de români nu au lemn pe perioada iernii, a afirmat, luni, la dezbaterea "Ora Guvernului", deputatul UDMR Farago Petru.

"Într-adevăr, în România trăiesc 3 milioane de familii care se încălzesc cu lemn de foc, însă nu este adevărat anunţul formulat de colegii de la AUR conform căruia 3 milioane de români nu au lemn de foc pe perioada iernii. (...) Coaliţia de guvernare împreună a luat această decizie. Pe masa discuţiilor se aflau mai multe posibilităţi, din care s-a ales această variantă, respectiv preţul la lemnul de foc, tocătura provenită din lemn, rumeguş şi resturi din lemn să se stabilească la 400 de lei pe metrul cub, cu TVA inclus, respectiv la brichete un preţ maxim de 1.500 de lei pe tonă şi la peleţi maxim 2.000 de lei pe tonă", a explicat deputatul UDMR, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, sistemul aprobat de Guvern privind plafonarea la 400 de lei pe metrul cub a preţului la lemnul de foc este "funcţional în unele zone".

"Da, într-adevăr, sunt regiuni unde apar discrepanţe, pentru că lemnul de foc este mai scump decât plafonul, iar comercianţii caută soluţii. Dar nu putem susţine la general că 3 milioane de români nu au lemn de foc pe perioada iernii. Suntem cu toţii de acord asupra faptului că acest sistem adoptat pentru plafonarea lemnului trebuie optimizat. Trebuie să găsim de urgenţă soluţii pentru ca fiecare cetăţean să aibă acces la lemnul de foc. (...) Încălzirea nu poate fi de lux, iar statul are datoria de a veni în ajutorul cetăţenilor", a transmis deputatul.

La dezbaterea "Ora Guvernului", solicitată de grupul AUR, a fost prezent ministrul Mediului, Tanczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.